Impressies en reacties 3PWT

Op deze pagina verzamelen we reacties van wandelaars, van organisatie en links naar foto’s pagina’s.

Algemene informatie over de 3 Provincien Wandeltocht  vind je op www.3wandel.nl

 • Van Albert en Meintsje Westra ontvingen we een fantastisch foto verslag. Men heeft de 40 km gelopen. De volgorde van de foto’s is niet helemaal volgens de routes, maar dat doet niets aan de reportage af. Het is toch wel een kunst: tijd maken voor de mooste kiekjes en ook nog de 40 km in een snelle tijd afleggen.
  Bedankt voor de mooie tocht, de route was echt perfect!  We hebben genoten en voor volgend jaar staat hij alweer in de agenda. TIGE DANK!!  Ons verslag en foto’s staan op:  www.troch-rinnen.nl  “, aldus Albert en Meintsje  . Dus snel naar www.troch-rinnen.nl voor 119 mooie foto’s.
  .
 • Winnaar Ballonvaart (verloting onder voorinschrijvers)
  De persoon die als 439e heeft ingeschreven heeft de ballonvaart t.w.v. € 140,– gewonnen.
  Het is Hendrikus Pel van de Crackstatestraat uit Leeuwarden en hij heeft met 3 personen ingeschreven voor de 15 km. De ballonvaart staat gepland op zondagavond 29 juni 2014 vanuit Bakkeveen.
  .
 • Fotowedstrijd.
  Iedereen die van Bakkeveen en de omgeving van de 3 Prov. wandeltocht foto’s heeft gemaakt, kan deze uploaden voor de fotowedstrijd. Prijzen € 50,– , € 35,– en € 25,–. Tot 14 mei kun je inzenden. Daarna bepaalt het publiek de volgorde d.m.v. stemmen. Klik hier.
  .
 • Onder regenachtige omstandigheden is de 6e editie van de 3 Provinciënwandeltocht gehouden op zaterdag 10 mei 2014. Het weer zou bar en boos worden; dat viel misschien nog een tikkeltje mee….
  Er hebben 1100 wandelaars deelgenomen. Dat is veel minder dan de edities met mooi weer (dan 2500 – 3000 wandelaars). Maar andere activiteiten (o.a. wandeltochten) werden wegens het slechte weer afgelast. Ach dan mag je met 1100 wandelaars nog niet eens mopperen.
  ’s ochtend rond 6 uur is begonnen met het uitzetten van de routes in het veld. Dit met 4 personen. Soms kon ternauwernood de wandelaars voorgebleven worden met de pijltjes en de lintjes. ’s middags regende het te hard om alles weer op te ruimen. Een deel ervan is blijven hangen totdat de zon ging schijnen (na 18 uur). De laatste pijltjes zijn zaterdagavond in het bijna donker verwijderd. Wat achterbleef waren de sporen van de wandelaars….
  .
 • Wie heeft allemaal geholpen bij de routes onderweg.
  • Wateroversteken.
   Er waren 4 kleine bruggetjes, 2 draglineschotten en 1 pontonbrug om alle smalle en brede sloten over  te kunnen steken. Voor de pontonbrug was nogal wat energie nodig: hiervoor hebben zich ingezet: Macadam, St. Dodofestival, G. Hilhorst – Haulerwijk en Sijperda verhuur. De draglineschotten werden verzorgd door G. van Dalen – Bakkeveen en Loonbedrijf Siegerswoude / Gebr. Kok Bakkeveen . De kleinere bruggetjes werden door de boeren zelf gelegd: fam. M. Pool  Bakkeveen,  fam. J. de Jong Haulerwijk en fam. J. Sikma in Haule.
   .
  • fam. De Jong in Haulerwijk stelde de stal beschikbaar om daar een kijkje te nemen. Ook werd kaas uitgedeeld. Zowel bezoek als de kaas viel bij de wandelaars goed in de smaak.
   .
  • De vlooienmarkt zorgde voor het parkeren. De verharde terreinen liepen al snel vol, zodat daarna de meeste draagkrachtige delen van de parkeerweilanden zijn gebruikt. Deze hadden voldoende draagkracht om de vele auto’s te kunnen bergen. Na een paar dagen als het gras weer wat is gegroeid is er waarschijnlijk weinig meer van te zien.
   .
  • Alle particuliere terrein bezitters, waaronder veel boeren.
   Voor de 10 km: Van der Wolfshaar, Van Es, Schurer, Van Dalen, Van Valkenburg (de route tot aan Waskemeer)
   De 15, 20 25 en 40 km (tot aan Blauwe Bos): S. Bouma, M. Pool, G. van Dalen, G. Hilhorst, A. Pool, M. Hut, A. Cazemier en S. Hut.
   Na het Blauwe Bos Haulerwijk en Haule tot aan Waskemeer: J. de Jong, B. de Vries, J. Sikma, Van Roemers (Sj. Plazier), R. Hofstede, A. Uithoff en S. de Boer.
   Tussen Waskemeer en finish: G. Rozema, vakantiecentrum Molecaten ’t Hout.
   .
  • De rustpunten die met vele vrijwilligers zich op een mooie dag met veel wandelaars hadden voorbereid. Door de regen liep het wat anders. Desondanks vond men het een leuke dag.
   1. Geref. Kerk “De Oerdracht”, Haulerwijk
   2. Voetvalvereniging Haulerwijk
   3. Voetbalvereniging Veenhuizen
   4. B&B Veendijkehoeve, Weperpolder, Oosterwolde
   5. Dorpshuis Haule
   6. Dorpshuis Waskemeer
   7. Camping Ikeleane Bakkeveen
   8. finish locatie Dundelle Bakkeveen
 •  Wordt vervolgd.

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

2 reacties op “Impressies en reacties 3PWT

 1. Tine Nicolay zegt:

  Wij, 2 wandelvriendinnen uit Britsum liepen de tocht van 40 km. Vonden het een heel mooie route met zoveel verschillende paadjes enz. en uiteindelijk viel ons het weer ook nog parten mee. En om de 5 km even een stop om te stempelen of iets anders te doen was helemaal geweldig. Wij hebben genoten, ondanks het weer. Heel goed georganiseerd.
  BEDANKT allemaal!

  Tine en Neeltsje.

 2. Doede de Jong zegt:

  Afgelopen zaterdag hebben we de fantastische tocht gelopen in Bakkeveen, de 3 PWT. Gelukkig hebben wij ons niet laten leiden door de weersberichten die vrijdag niet al te positief waren. De afwisseling van heide, bos en dwars door de landerijen was erg mooi. We kwamen zelfs nog achter de boerderij langs waar mijn vrouw geboren is. Daar ook nog met oude buren gesproken. Waar een wandeltocht al niet toe kan leiden !
  Alles was vlekkeloos georganiseerd, de stops om de 5 kilometer waren prima geregeld.
  We hebben genoten, tot volgend jaar.

  Doede en Annie

Geef een reactie