Ontwikkelingen hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal

Doorbraak op komst nieuwbouw Mjumsterwei – Tjserkewâl

Er lijkt een doorbraak op komst in het centrum van Bakkeveen. De verpauperde woningen op de hoek  Mjumsterwei – Tjserkewâl zullen het dorpsaanzicht niet lang meer ontsieren.

Maandagavond 3 februari tijdens de raadsvergaderingen, vertelde wethouder Piet van Dijk dat er serieuze plannen zijn voor nieuwbouw op deze locatie.

De wethouder wilde nog niet in details treden, maar vertelde wel dat er al een architect aan het tekenen is. Op dit ogenblik praat eigenaar WoonFriesland met een commerciële partij om de plek over te dragen.

Draagvlak
Voor de initiatiefnemers van nieuwbouw in het centrum van Bakkeveen, is draagvlak onder de omwonenden en Plaatselijk Belang van doorslaggevende importantie.

Eerder plan sneuvelde
Eerder kondigde WoonFriesland masale hoogbouw aan op de hoek Mjumsterwei – Tjserkewâl. De bevolking van Bakkeveen kwam toen massaal in opstand. Uiteindelijk sneuvelde het plan in de gemeenteraad. Nu WoonFriesland geen geld meer heeft om te investeren in het Bakkeveenster centrum, proberen andere partijen de grond te over te nemen.

[bron: www.opsterlandsbelang.nl]

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

8 reacties op “Ontwikkelingen hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal

 1. Johan Sieswerda zegt:

  Ben ik even blij dat ik afgelopen maandag deze mondelinge vragen heb gesteld aan wethouder Van Dijk. Er zit weer schot in de zaak. Na vier jaar stilstand op deze rotte-kies-plek in Bakkeveen. Ik heb er bovendien bij aangegeven, dat destijds in 2010 90 procent van de inwoners tegen (stedelijke) hoogbouw is op deze locatie. Hûs en Hiem had overigens de oude plannen al afgekeurd.

  De aanleiding van mijn mondelinge vragen is hoopvolle berichtgeving over woningbouw-ontwikkelingen in Wijnjewoude en Ureterp. En met betrekking tot mijn laatste vraag is het antwoord van B&W: er is GEEN directe relatie met Dúnsân …

  Aanleiding, recente ontwikkelingen:

  – Woonoffensief 15 februari a.s.
  – ‘Gemeente Opsterland aast op oude melkfabriek Klein-Groningen’
  – Locatie Weibuorren 49, Ureterp, gekocht en doorverkocht. Zie: B&W besluitenlijst 21 januari.
  – De geplande hoogbouw op de hoek Mjûmsterwei/Tsjerkewâl in Bakkeveen: in 2010 tijdelijk stopgezet en er is nog steeds sprake van verpaupering op deze locatie.

  Vragen:

  1. Wordt de geplande woningbouw op de hoek Mjüster Wei / Tsjerkewâl in Bakkeveen ook op korte termijn vlot getrokken bijv. door koop/doorverkoop zoals in Klein-Groningen en in Ureterp?
  2. Wat is de laatste stand van zaken?
  Wat is de rol van het college geweest tot dusver?
  En staat dit wel of niet los van het dorpsontwikkelingsproject Dúnsân?

  Zie ook: http://www.opsterlanders.nl

 2. Hoogbouw? zegt:

  Volgens bestemmingsplan mag er een gebouw komen te staan met een maximum goothoogte van 10 meter en met een minimum dakhelling (graden): 30 en maximum dakhelling (graden): 60.

  Hoogbouw?

 3. inge zegt:

  is 10 meter hoogbouw dan?
  ik hoop dat er een mooi appartementencomplex gebouwd gaat worden, passend in de omgeving .Zodat er een mooi aantal huur en koop appartementen beschikbaar komen voor jong en oud.Mooi in het centrum.
  Ik vraag mij overigens af waar de 90% tegenstanders vandaan zou komen.
  Misschien is een vraag voor de enquete .

 4. B.Ouwer zegt:

  goed bezig in Bakkeveen bomen kappen in de bossen hoogbouw in het dorp
  mooie grote projekten
  bij de nieuwbouw krijgen dan de mensen uit Bakkeveen ook een kans om wat te huren

 5. inge zegt:

  ik hoop juist dat dat voor mensen uit bakkeveen bedoeld is.
  Ook in het kader van de participatie maatschappij wat de regering voor ons bedacht heeft, is het misschien heel fijn dat de mensen ook als ze ouder worden, in bakkeveen kunnen blijven wonen.
  Als dan het dunsan er ook komt met goede voorzieningen gaan we de goede kant op met z n allen
  zo blijft het leefbaar voor jong en oud

 6. Jan zegt:

  voorheen stond op de hoek Mjumsterwei/Tsjerkewal een boerderij van de familie Bergsma.
  zou een ontwerp in de vorm van een boerderij met daarin verschillende appartementen tot een mogelijkheid kunnen zijn?

 7. Arjan zegt:

  waarom teruggrijpen naar iets wat het al tijden niet meer is, en er ook nooit (door aangepaste regelgeving) echt meer op zal gaan lijken?

Geef een reactie