Fietspad Oude Bos dit voorjaar tijdelijk open

Fietspad door Oude Bos bij Wijnjewoude dit voorjaar tijdelijk open

Het recreatieve fietspad door het Oude Bos richting de Duurswouderheide wordt dit voorjaar (afhankelijk van het weer) door eigenaar Staatsbosbeheer opgelapt en tijdelijk opengesteld. Het gaat in eerste instantie om openstelling gedurende de lente/zomer 2014. Het fietspad is met de zware storm van eind oktober flink beschadigd geraakt. Het pad verkeerde al in een matige staat van onderhoud. Voor de veiligheid van de fietser zou het fietspad volledig vernieuwd moeten worden. Een investering die Staatsbosbeheer momenteel niet kan opbrengen, omdat er voor recreatieve voorzieningen vrijwel geen subsidie meer is.

 

Tijdens de herfststorm van 28 oktober vorig jaar werden vooral in Zuidoost Fryslân, veel dikke bomen die nog volop in het blad zaten met wortel en al uit de grond gerukt. Hierdoor zijn er diepe gaten geslagen in het fietspad door het Oude Bos. Staatsbosbeheer heeft het pad toen met onmiddellijke ingang afgesloten. Dit stuitte begrijpelijk op weerstand in de directe omgeving. Staatsbosbeheer en de gemeente Opsterland buigen zich nu over de vraag hoe in de toekomst alle recreatieve fietspaden in de omgeving van Bakkeveen en Wijnjewoude in stand kunnen worden gehouden. In ieder geval wordt de directe omgeving zoals verenigingen voor plaatselijke belang en recreatieondernemers betrokken bij deze problematiek.

Meer informatie te verkrijgen bij boswachter Roel Vriesema   Tel 06-51046388

 

Geplaatst in: Staatsbosbeheer

2 reacties op “Fietspad Oude Bos dit voorjaar tijdelijk open

  1. Appie zegt:

    Gelukkig, dan kunnen weer over de hele fietsroute. Nu moesten we over Wijnjewoude om over de bisschop heide te fietsen. Wat heel wat onveiliger was. Alvast bedankt Staatsbos Beheer. Nog ergens een sok met geld gevonden?

  2. vincent zegt:

    Fietspad vanaf Freule vijver tot Bakkeveen is herstel. Ik ben er lopend vandaag over terug gekomen.Het andere gedeelte Freule vijver richting Duurswouderheide ben ik nog niet geweest. Mooi dat er werk van gemaakt is.

Geef een reactie