Succesvolle start zilveren jubileumjaar Spijkerpakkenband

Succesvolle start zilveren jubileumjaar Spijkerpakkenband

Verslag Midwinterconcert 25 januari

BAKKEVEEN – Brassband De Spijkerpakkenband is het 25-jarig jubileum voortvarend begonnen met hun Midwinterconcert afgelopen zaterdag. In een tot de nok toe gevulde gereformeerde kerk in Bakkeveen, maakten band en publiek er een gezellig muziekfeest van.

Ook deze keer waren er weer ruim tachtig bewoners van gehandicaptenzorg Piipskoft aanwezig op het Midwinterconcert. Bezoekers die ieder jaar weer zorgen voor een speciale en ongedwongen sfeer.

Naast de prachtige brassbandmuziek, waaronder het razend moeilijke ‘Fragile Oasis’ van Peter Meechan, speelde De Spijkerpakkenband ‘A Fairycocktale’, in een arrangement van dirigent Erik Janssen. In dit muzikale sprookjesverhaal waren de sprookjesfiguren niet alleen muzikaal, maar ook in levende lijve te bewonderen. Tot grote hilariteit van de vrienden van Piipskoft, was de stiefmoeder van Sneeuwwitje misschien nog wel angstaanjagender dan de grote boze wolf! Hilariteit alom!

Het 25-jarig jubileum van De Spijkerpakkenband, betekent ook het jubileum van solo-althoorniste Petra Meestringa. Zij speelt al vanaf de oprichting bij de band, waardoor zij met recht in het zonnetje werd gezet op deze toch al bijzondere avond.

De Spijkerpakkenband mag trots zijn op deze start van hun jubileumjaar. De publieke belangstelling was zo groot dat het concert al in de week voor aanvang van het concert volledig was uitverkocht. Gelukkig treedt De Spijkerpakkenband op 7 februari opnieuw op, samen met troubadour Piter Wilkens. Deze muziekavond vindt plaats in Café Kolkzicht in Surhuisterveen. Voor dit concert zijn er nog een aantal kaarten verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u op www.spijkerpakkenband.com.

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie