Start beweegproject 60+

Start gezondheids- en beweegproject 60-plussers

Op dinsdag 4 maart 2014 organiseren de gemeente Opsterland, Timpaan Welzijn en Sport Fryslân in Siegerswoude een fitheidstest voor 60-plussers. Door het project SMALL stimuleren we 60-plussers tot een actief leven en een betere gezondheid.

 

Uitnodiging voor fitheidstest

Mensen tussen de 60 en 75 jaar uit Siegerswoude, Bakkeveen en Frieschepalen ontvangen in de week van 20 januari 2014 een brief met een toelichting op dit project. De 60-plussers die niet (meer) voldoende actief zijn, krijgen vervolgens een uitnodiging voor een fitheidstest die plaatsvindt op 4 maart 2014. De deelnemers krijgen een stappenteller om te testen hoe actief ze in hun dagelijks leven zijn. Ze worden daarbij acht weken ondersteund met een introductieprogramma, begeleidingsgesprekken en groepsactiviteiten.

 

Vervolgprogramma

Het vervolgprogramma met extra activiteiten duurt tot en met september 2014 en wordt afgesloten met twee begeleidingsgesprekken en een nieuwe fitheidstest.

 

Meer informatie

60-plussers die onvoldoende bewegen en aan hun gezondheid en fitheid willen werken, worden van harte uitgenodigd deel te nemen! Zij kunnen zich aanmelden via de brief die ze toegestuurd krijgen. Meer informatie is krijgen bij Timpaan Welzijn, Korrie Kooistra via telefoon 06 46 11 26 64 of e-mail [email protected].

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie