Nieuws van Brassband Opsterland

♪♫ Nieuws van Brassband Opsterland ♪♫

Tijd voor muziek!
De feestdagen zijn weer voorbij. Altijd een mooie tijd gevuld met veel muziek. Brassband Opsterland heeft de kerstnachtdienst in Frieschepalen muzikaal omlijst. Daarnaast hebben enkele leden samen met andere muzikale inwoners  van Frieschepalen in de vroege kerstochtend, op verschillende plekken kerstliederen gespeeld. We hopen dat iedereen hiervan genoten heeft, wij in ieder geval wel!

Deelname Gouden Spiker Festival
We zijn ons op dit moment aan het voorbereiden aan onze deelname op het Gouden Spiker Festival. Dit wordt gehouden op 11 en 12 april in MFC De Wier in Ureterp. We spelen mee in de 4e divisie op zaterdag 12 april. Iedere brassband speelt een verplicht werk, dit is voor onze divisie de Canadian Folk Song Suite. Daarnaast moet iedere deelnemer een mars, een solowerk en een koraalmatig werk spelen, welke dat zijn mag iedereen zelf bepalen. We hebben gekozen voor respectievelijk Death or Glory, Green Hill met Johan Talman als solist op de euphonium, en het koraal How sweet the name.

 

De jeugd heeft de toekomst!
Daarom zijn we druk bezig met het initiëren van jeugdprojecten. De eerste verkennende gesprekken met de basisscholen in Bakkeveen zijn volle gang. In Frieschepalen wordt hier in februari als eerste mee gestart! De basisschoolleerlingen krijgen van BBO in samenwerking met muziekschool Atelier Majeur, introductielessen over blaasmuziek. Op 19 februari a.s. zullen we samen met de leerlingen een afsluitend concert houden op de school. Daarna kunnen kinderen die geïnteresseerd zijn in een vervolg, voor een gereduceerd tarief muzieklessen gaan volgen bij Atelier Majeur. Wij zijn van mening dat muziek in de algemene ontwikkeling niet mag ontbreken. Daarnaast hopen we dat de kinderen plezier gaan beleven aan de muziek, net als wij zelf op onze wekelijkse repetities!

Interesse?
Hebt u ook zin om (weer) muziek te gaan maken? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Of kom een keertje langs op onze repetitie. Het samen muziek maken met mensen van verschillende achtergronden en leeftijden is leerzaam, heel erg gezellig en bevordert de gemeenschapszin. We repeteren iedere maandagavond in De Mande in Bakkeveen, van 19.30-22.00 uur onder leiding van dirigent Gerk Huisma. Contactpersoon: Johan Talman, tel. 0561-441677 / 06-41117431.

 

U bent van harte welkom!
Graag tot ziens!

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie