Verslag feestmiddag Zonnebloem

Op woensdag 16 oktober druppelden de gasten van de Zonnebloem vanaf 13.15 uur binnen in het MFC de Wier.

In de grote zaal kon onder het genot van koffie of thee met een stuk oranjekoek even bijgepraat worden tot 14.00 uur.

Op dat moment nam onze voorzitter aan het woord en was zeer verheugd dat ze zoveel mensen (100 pers.) mocht verwelkomen te meer omdat er in Ureterp en omringende dorpen ook andere activiteiten waren voor onze doelgroep. Vervolgens kondigde zij “de Sjongstra’s” aan.

Dit sympathieke trio, stelde zich op hun eigen unieke manier aan ons voor. Hierna wisten wij dat wij te doen hadden met Paul Siemensma, zang en accordeon, Rom Tijsma, zang en percussie en Anko Bouma, zang en gitaar. De heren hadden gehoord dat er een jarige in de zaal was, vandaar dat ze begonnen met “er is weer één jarig” , wat iedereen uit volle borst meezong.
Er volgden vele Friese en Nederlandstalige liedjes die bij het publiek goed in het gehoor lagen en er werd volop meegezongen. Bij het lied “3 schuintamboers” doorkruisten zij de zaal en sloten zij het eerste deel van hun optreden af.

Tijdens de pauze werden de gasten voorzien van hapjes en een drankjes door vrijwilligers van de Zonnebloem. Vervolgens gingen de heren weer verder met hun repertoire. Ze wisten zelfs de aanwezigen te verleiden tot een polonaise. Als uitsmijter speelde en zong het trio “ik heb een tante in Marokko”, waarbij iedereen actief mee deed.

Kortom een vrolijke middag,

namens de Zonnebloem afd. Ureterp e.o


Geplaatst in: Verenigingen

Geef een reactie