Lichtjes tijdens nacht van de nacht ….

Op 26 oktober, tijdens De Nacht van de Nacht, organiseert Natuurmonumenten in 3 verschillende natuurgebieden een Lichtjestocht. Zo ook op Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen.

Kleine groepjes deelnemers ontmoeten nachtdieren zoals vleermuis, uil en vos langs de door kleine lichtjes aangegeven route. Het donker is voor veel dieren een ideaal moment om uit hun schuilplaatsen te komen. Ze hebben allerlei slimme trucjes geleerd om zich voort te bewegen en te overleven. De deelnemers kruipen in de huid van de nachtdieren en proberen dit ook.

De tocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en ouders/begeleiders.
‘s Nachts zijn de dieren onzichtbaar in de natuur, maar de dieren kunnen wel heel goed zien! De muis kan alles voelen met haar voetjes en snorharen, de vleermuis ziet lekker hapjes met zijn oren. Elk dier zijn wel iets bijzonders in het donker en vannacht ontdek jij dat!

Wil je meedoen? Je kunt starten om 18.30 u, 19 u en 19.30 u. Meld je aan via http://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/nacht-van-de-nacht . Er zijn lichtjestochten op Landgoed De Slotplaats (Bakkeveen, Friesland ), Landgoed Vennebroek (Paterswolde, vlakbij Groningen) of Bezoekerscentrum Dwingelderveld (Ruinen, Zuid Drenthe).

Ook kun je contact opnemen met Sanne van Gemerden e-mail [email protected] of telefoon 06-54985322.

Geplaatst in: Slotplaats

Geef een reactie