SDM start nieuw seizoen met extra lessen

Sport- en dansschool SDM is inmiddels alweer een tijdje bezig met haar nieuwe seizoen.De audities zijn geweest, de wedstrijdteams zijn gevormd en alle reguliere instroomlessen zijn alweer volop aan de gang. Op alle leslocaties van SDM (Bakkeveen, Buitenpost, Frieschepalen, Gorredijk, Grijpskerk, Grootegast, Leek, Marum, Siegerswoude, Surhuisterveen en Zevenhuizen) worden in totaal 103 lessen per week gegeven. Het lesaanbod varieert per locatie. Op de hoofdlocatie in Siegerswoude worden er zo’n 38 lessen per week gegeven.

Hieronder worden een aantal lessen uitgelicht:

New Skool (o.a. Female Hiphop)
Wegens succes verlengd. Een aantal dansers hebben het voor de eindshow al uitgeprobeerd, maar wij hebben besloten om de New Skool class in Siegerswoude (o.l.v. Attie) standaard in ons lesrooster op te nemen. De New Skool Class is vrije interpretatie van de muziek, waarbij iedere paar weken een andere (nieuwe) stijl wordt behandeld. Wat je sowieso kan verwachten, is een flinke dosis Female Hiphop. De lessen worden zowel in Gorredijk als in Siegerswoude gegeven. De lessen in Gorredijk worden verzorgd door Astrid.

Lesrooster Siegerswoude:
> Maandag 9 – 11 jaar  19.20 – 19.05 uur
> Maandag 12 jaar e.o. 19.10 – 20.00 uur

BodyPump (zowel mannen als vrouwen)
Bij deze lessen trekken we alles uit de kast voor een krachtige workout waarbij alle spieren worden aangepakt. Met behulp van een stang en schijven (waarmee in gewicht gevarieerd kan worden) worden alle spiergroepen getraind. De training is gericht op spierversteviging en behoud van spiermassa. In deze no-nonsense les zitten zowel mannen als vrouwen. Na de herfstvakantie wordt er een extra les ingeroosterd, speciaal voor sporters die ivm het weer niet meer buiten terecht kunnen.

Siegerswoude: donderdag 19.10 – 20.00 uur
Na de herfstvakantie een extra les op de dinsdag  19.30 – 20.20 uur

Lyrical/Modern jongere doelgroep
Dit nieuwe seizoen hebben we de lyrical/modern groepen uitgebreid! Naast de uitbreiding van lyrical/modern voor volwassenen, hebben we nu ook voor de jongste doelgroepen lyrical/modern in het rooster opgenomen. Deze les is heel nuttig om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van dans. Je leert netter te werken, eleganter/sierlijker te bewegen en bovendien leer je de muziek beter te voelen.
Lessen zijn in Leek en Siegerswoude

Lyrical/modern volwassenen
Na een succesvolle try-out cursus van een drietal lessen, wordt er een vervolg gegeven aan lyrical/modern voor volwassenen. Bij lyrical/modern wordt het lichaam gebruikt als communicatiemiddel. De bewegingen vertellen hun eigen verhaal. Het is een vrije en creatieve dansstijl, waarin danstechniek even belangrijk is als dansexpressie.
De les start (na de herfstvakantie) vanaf 28 oktokber op de maandagavond van 21.10 – 22.00 uur in het dorpshuis van Siegerswoude.


Dreumesdans Marum (v.a. 1,5 jr)
Voor 1,5 – 3 jarigen. Bij dreumesdans wordt een half uur lang spelenderwijs de eerste danstechniek bijgebracht en stimuleren we de muzikaliteit. Het is een vrije les waarin kinderen bezig zijn met bewegen. Elke week hanteren we dezelfde opbouw waardoor het voor de kinderen een herkenbare activiteit wordt. Kinderen van vier tot en met vijf jaar zijn welkom bij onze kidsdance-lessen.
Let op: wordt alleen in Marum gegeven!

Musicalclass Marum
Na een succesvol eerste seizoen én een groots optreden tijdens de jaarlijkse eindshow van de sport- en dansschool in Schouwburg de Lawei, is er besloten om aan de musicallessen een vervolg te geven. Het accent in de musicalclass ligt uiteraard op (musical)dans, maar er is ook de nodige aandacht voor expressie en drama. Deze les is niet alleen geschikt voor het ontwikkelen van de ‘musicalkwaliteiten’, maar ook voor de opbouw van zelfvertrouwen en het presenteren van jezelf.  De lessen worden gegeven op de zaterdagochtend en er zijn vier verschillende leeftijdsgroepen voor kinderen van 5 jaar tot en met 12 jaar en ouder.
Let op: wordt alleen in Marum gegeven!


Alle mensen zijn bij alle lessen van harte welkom voor een gratis proefles. Meer informatie over de lessen en/of andere informatie is te vinden op de website: www.s-d-m.nl Je kunt ook contact opnemen met Marieke of Grytsje de Jong via de e-mail [email protected] of via telefoonnummer: 06-23604423

Geplaatst in: Sportverenigingen

Geef een reactie