Aftrap jachtseizoen bij Slotplaats

Aftrap jachtseizoen op Promotiedag bij de Slotplaats.

Een groot aantal horecaondernemers uit de Noordelijke regio kwamen afgelopen woensdag 25 september een kijkje nemen op de speciale themadag in de Slotplaats te Bakkeveen, waarmee de aftrap werd gevierd van het nieuwe jachtseizoen 2013.

Met de opening van het jachtseizoen is het weer tijd voor het heerlijke wildmenu op tafel zegt organisator, Fokko Boelens, van groothandel Sligro in Drachten.

Het wildseizoen is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Het bereiden van wild en gevogelte is echt vakwerk. Voor een aandachtig publiek gaf poelier Cor Boersma, van Ruig uit Oostzaan, uitleg en een demonstratie over het economisch bewerken van wild en gevogelte, waaronder het uitbenen van een hertenrug. De filets uit de rug of achterbout van een hert kunnen als biefstuk worden bereid, het heeft een uitgesproken smaak.

Daarnaast werden er lezingen en proeverijen gehouden over speciale wijnen die passen bij wild en gevogelte. Onder de toepasselijke klanken van een groepje Drentse Jachthoornblazers werden, tot slot, de bezoekers de gelegenheid geboden, om onder leiding van een boswachter van de stichting Natuurmonumenten, deel te nemen aan een rondleiding door het historische natuurgebied rondom de Slotplaats in Bakkeveen.

Geplaatst in: Slotplaats

1 reactie op “Aftrap jachtseizoen bij Slotplaats

 1. chris vd wijk zegt:

  Sorry hier schrik ik erg van, dat ziet er niet zo natuurvriendelijk uit! Ik begrijp niet
  dat Natuurmonumenten meewerkt aan zo’n jagersfeestje.Er is al
  zo weinig wild over. Met al die akelige intensieve veeteelt in de buurt rondom Bakkeveen.Natuur is om van te genieten! [ niet om te schieten, daar is
  ons landje te klein voor en daar zijn de dieren van Bakkeveen en omgeving
  mij te dierbaar]
  Chris

Geef een reactie