Libellenexcursie bij Catspoele Delleboersterheide

Op zaterdag 15 juni togen een aantal deelnemers van de Libellencursus, georganiseert door de “Natuervereniging Bakkeveen“, naar de Delleboersterheide, ten westen van Makkinga.
Het gebied is zeer bekend als een gebied waar veel libellen voorkomen, waarobder ook zeldzame.

Na een forse regenbui tegen 12:00 uur, was het net droog om 12:45 uur, toen de excursie onder Peter de Boer kon starten. We gingen direct naar de Catspoele, waar een vlonder is geplaatst die speciaal is geplaatst om libellen van dichtbij te zien. De speciale soort: Oosterse Witsnuitlibel, lijkt echter verdwenen. Jammer, want het was de enigste plek in ons land waar de soort de laatste jaren voor kwam.

Maar, er zijn desondanks nog veel soorten gezien, zoals: Glassnijder, Platbuik, Viervlek, Watersnuffel en (niet op foto vastgelegd) Grote Keizerlibel, die net uit zijn huid kroop, Vuurjuffer, Smaragdlibel, Lantaarntje, Noordse Witsnuitlibel enook veel kikkers, die wel een libelletje lusten (dit wer ook vastgesteld).
Naast libellen en kikkers ook enkele mooie planten, zoals Kleine Zonnedauw.

De deelnemers (15) hebben genoten van de mooie verhalen van Peter en van de mooie natuur.

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie