(update) Ballonvaart gaat waarschijnlijk wel door

update 14:42 uur

Weerbericht is nog iets gunstiger geworden. Kans op doorgaan is dus groter geworden !
Weiland lijkt gevonden. Tot 19:15 uur op terras eetcafé de Brink.

 

bericht van 13 uur:

Vanvond, zondag 30 juni, staat de jaarlijkse ballonvaart gepland.

Zojuist [13 uur] contact gehad met ballonvaarder Dijkstra. Volgens de weersverwachting kan de ballonvaart wel doorgaan. Aandachtspunt is de wind. De verwachting is dat de zon later op de dag echt doorkomt en daarmee de wind wat gaat liggen.

Verzamelen op terras eetcafé De Brink om 19:15 uur. Daarna vertrek naar plaats van opstijgen. Die plaats van opstijgen kan nog knap lastig worden. We willen over Bakekveen varen en dat betekent opstijgen ergens ten westen van Bakkeveen (wind zit rond de 250 graden). Ten westen van Bakkeveen zijn nauwelijks mogelijkheden en daarom zoeken we ergens een geschikte plek “over de bossen heen” voor 3 ballonnen om op te stijgen. We zoeken nabij einde van straat De Stripe in Wijnjewoude of ergens aan de Mersken in Siegerswoude. Nadeel is dan dat in de meeste landerijen veelal lang gras staat, omdat de boeren niet hebben kunnen maaien vanwege het niet al te beste weer. Hopelijk vinden we toch een geschikt terrein.

Nieuw weerbericht en meer zekerheid even na 14 uur. Houdt deze site in de gaten voor het laatste nieuws !

Nog vragen: bel Jan van Dalen: 06-11005893

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie