Zakelijk bekeken: Kamminga

Een nieuwe rubriek: Zakelijk Bekeken

De redactie heeft het idee opgevat om het bedrijfsleven in en om Bakkeveen eens extra in het zonnetje te zetten door het op een speciale manier onder de aandacht van de lezers te brengen. Een bloeiend bedrijfsleven is immers in het belang van alle dorpsbewoners omdat het voor een groot deel de leefbaarheid van een dorp bepaalt.

Het is de bedoeling om iedere maand in de Slûswachter een interview met foto van een van de adverterende bedrijven te publiceren en dit tevens enkele dagen later op de website van Bakkeveen te plaatsen. De redactie denkt met dit initiatief de lezers van de Slûswachter/website en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.
Jouw bedrijf ook in beeld: [email protected] .

Deel 2: www.kammingabakkeveen.nl

 

Zakelijk Bekeken
www.kammingabakkeveen.nl

Het is voorjaar ! We hebben er lang op moeten wachten,  maar nu kunnen we los met het opknappen van huis en tuin ! Was het vroeger de  gewoonte om het hele huis  met de grote schoonmaak van kelder tot zolder binnenste buiten te keren, tegenwoordig hoeft dat niet meer. Bijna iedereen heeft cv en er dwarrelt dus geen  stof en roet van kachels meer door het huis . Toch voelt iedere huisvrouw de behoefte om haar huis in de lente een opknapbeurtje te geven en hoe kun je dat beter doen dan te beginnen bij de meest centrale plaats in huis:   de keuken !   Vandaar dat ik deze keer een bezoek heb gebracht aan de firma Kamminga, een vertrouwd adres voor keukens in eigen dorp. Trouwens, niet alleen voor keukens kun je er terecht, ook voor badkamers, zonwering en schuif horren om insecten buitenshuis te houden, kun je bij Kamminga je licht opsteken. Toch wel gemakkelijk, in welk dorp heb je zo iets ?

Nog voor de voorjaars-en zomerdrukte zou beginnen heb ik een afspraak gemaakt met de heer Kamminga, om de lezers van de Slûswachter te informeren over wat er zo dicht bij huis in  eigen dorp te verkrijgen is op dit gebied.                                                                                                         Een bedrijf valt of staat met de kwaliteit  en de service die het biedt, ook na levering van het bestelde. En dat zit wel goed bij Kamminga, zoals wij aan den lijve hebben kunnen ondervinden. Toen wij hier 5 jaar geleden kwamen wonen, vonden we een praktisch nieuwe keuken, aangeschaft bij Kamminga door de vorige eigenaar van ons huis en tot op de dag van vandaag ziet die er nog steeds als nieuw uit. Ook toen we uitleg wilden over het gebruik van enkele zaken, was de heer Kamminga direct bereid om aan huis te komen om een en ander uit te leggen. De firma Kamminga is te vinden tegenover de Poiesz, waar een bord in de tuin aangeeft dat daar keukens verkocht worden. Alleen…… als je ze wilt komen bekijken: hij heeft ze natuurlijk niet allemaal thuis staan. Maar ik kreeg  wel een voorproefje: Op een flink formaat Ipad, waar Wiebe Kamminga handig mee bleek te kunnen jongleren, liet hij me voorbeelden zien van alles wat hij  te bieden heeft.

De showroom bevindt zich in Roden, die hij daar huurt van zijn zwager, die ook in keukens doet en die ook degene was die hem attent had gemaakt op dit beroep.                                                        Door het email adres boven dit verslag in  te toetsen, kan  iedereen  op zijn eigen pc ideeën opdoen voor keukens, badkamers, zonneschermen en hordeuren, die daar als voorbeeld staan en die je dus ook in werkelijkheid kunt gaan bekijken in de showroom te Roden..

Wiebe Kamminga is geboren in Augustinusga. Toen hij  zes jaar was  vertrok  het gezin naar Stroobos en op 14 jarige leeftijd  verhuisde Wiebe met zijn ouders naar Drachten, waar Philips in die tijd de grote werkgever was. Wiebe was altijd al geïnteresseerd geweest in techniek  en bracht in Stroobos als jongen veel tijd door bij een groot vrachtwagenbedrijf. De kennis die hij daar opdeed, kwam hem later goed van pas. Nadat hij op de LTS een opleiding had gevolgd voor automonteur, ging hij op 17 jarige leeftijd vrijwillig vervroegd in militaire dienst als technisch specialist, waar hij  de gelegenheid kreeg om verder te leren voor automonteur. Door bij te tekenen is hij in totaal  4 jaar in het leger gebleven.

Na zijn diensttijd kreeg Wiebe Kamminga een baan in Marum bij Kuiken Noord, als service  monteur voor industriële machines, o.a. van het merk Volvo. Een collega uit Bakkeveen, Hendrik vd Linde, die hier nog steeds op de Weverswal woont, maakte hem attent op een huis  dat in Bakkeveen te koop stond en wat misschien wel iets voor hem zou zijn. Dat huis heeft hij  toen inderdaad gekocht en hij woont er nog steeds helemaal naar zijn zin.

In 1978 stapte hij over naar de firma Unicas  in Gorredijk, als monteur voor keukens en vanaf 1984 is hij voor zichzelf begonnen. In die tijd was er ook een recessie, zijn baas verkocht de zaak en Wiebe moest kiezen tussen ontslag of voor zichzelf  beginnen. Hij  heeft toen voor verschillende keukenzaken in de regio keukens geplaatst.

Vanaf 1992 is hij begonnen om voor zichzelf keukens te ontwerpen en te verkopen, omdat hij  vaak het idee kreeg dat hij zelf een beter ontwerp voor veel van de keukens had kunnen maken die hij overal in de regio  moest installeren. Een beetje eigenwijs kun je dat wel noemen, maar de praktijk heeft zijn gelijk bewezen:  hij heeft kans gezien om een succesvol bedrijf op te bouwen.                                         In zijn kantoor aan huis kan hij op de pc keukens in 3D ontwerpen, zodat van te voren duidelijk is hoe een nieuwe  keuken er in de praktijk uit komt te zien.                                                                      In en om Bakkeveen zijn talloze keukens door  Kamminga ontworpen en geïnstalleerd.

Op de website van www.kammingabakkeveen.nl staan voorbeelden van keukens, badkamers en zonweringen om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Een voorbeeld toont b.v. aan  hoe een huis verandert van aanzien wanneer er zonneschermen buiten voor de ramen worden geplaatst. Deze zijn in allerlei kleuren, maten en systemen te verkrijgen. Je kunt stof en kleur voor een zonnescherm thuis op je gemak uitzoeken in de stalenboeken die voorhanden zijn.

Insecten kunnen buiten de deur worden gehouden door de nieuwe Plissé Fit  hordeuren op rails , waar geen vlieg en geen wesp doorheen komt.                                                                         Wiebe Kamminga vormt met zijn vrouw Gineke, een gezellig gezin met drie dochters en een zoon. Alleen  de laatste, van 20 jaar,  woont nog thuis.  Gineke is geboren in Enschedé,  maar is al op 6 jarige leeftijd met haar ouders naar Drachten verhuisd, waar Wiebe en zij elkaar later ook hebben leren kennen. De twee oudste dochters zijn getrouwd en wonen in Haulerwijk, de jongste dochter woont samen, in Bakkeveen.

Er zijn intussen 6 kleinkinderen; de oudste dochter heeft 3 jongens, waarvan de oudste 12 jaar is en naar de middelbare school gaat.  De tweede dochter heeft 2 jongens. Het meisje van de derde dochter was dus zeer welkom na  5 kleinzoons.

De grote hobby van Wiebe Kamminga is motorrijden. Binnenkort is hij van plan om samen  met zijn zoon en drie schoonzoons op 5 motoren een rit te gaan  maken naar de Eifel in Duitsland. Een aantal jaren geleden  heeft hij met zijn vrouw een tocht op de motor gemaakt van 4500 km  door Californië in de Verenigde Staten van Amerika,  waar hij jaren geleden in een miljonairswijk in Laguna Beach in Los Angelos een keuken had geplaatst. Het is de reis van hun leven geworden, compleet met een helikoptervlucht boven de Grand Canyon.  Een prachtig land, vond Kamminga, alleen die Amerikanen……eigenlijk een wat kinderlijk volkje.  Het was wel heel prettig dat je in Californië geen dik  motor pak aan hoeft, vond hij,  het is er zo warm dat je gewoon in een spijkerpak op de motor kunt zitten.

Om zijn conditie op peil te houden doet Wiebe nog al wat aan sport, o.a. volleybal en fietsen. Toen ik op weg was naar buiten, omdat ik dacht dat ik nu wel genoeg aantekeningen had gemaakt voor mijn verslag in de Slûswachter, bleef ik nog even staan bij de foto’s die aan de muur in de huiskamer vlak bij de deur hingen.  Prachtige bruidjes, mooie gezonde kleinkinderen, wat een rijkdom !  “Ja, ik ben een gelukkig man!”,  waren de woorden van Wiebe Kamminga tot slot van het gesprek, en dat mocht wel even gezegd worden, vond ik.

Froukje.

Geplaatst in: Zakelijk bekeken ...

Geef een reactie