Collecte nationaal fonds Kinderhulp

Collecte  Nationaal Fonds Kinderhulp
Van maandag 22 april t/m zaterdag 27 april a.s. is er weer de landelijke collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Er wordt in Bakkeveen al vele jaren gecollecteerd voor “Kinderhulp”. Toch blijkt dat veel mensen niet precies weten waarvoor “Kinderhulp” collecteert.

Kinderhulp legt de basis voor geluk
“Kinderhulp” streeft naar een gelukkig leven voor alle kinderen in Nederland. Helaas maken armoede en ernstige problemen thuis dit voor veel kinderen onmogelijk. Zij staan langs de zijlijn en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp geeft ze bouwstenen om te kunnen werken aan hun eigen geluk:

  • alledaagse dingen, zoals een fiets of kleding;
  • ontspanning, in de vorm van een dagje uit of vakantie, om even aan de ellende te ontsnappen;
  • ontwikkeling, door sport, muziekles of een laptop voor school.

Hoewel de dingen die Kinderhulp geeft meestal eenvoudig zijn, helpt het wel een basis te leggen voor een gelukkig(er) leven.

Een voorbeeld:
Gerrian (10) woont met zijn drie zusjes in een pleeggezin. Hij heeft een autistische contactstoornis. Hij kan moeilijk sociale contacten aangaan. Voetballen vindt hij het einde. Zo kan hij toch samen sporten met jongens van zijn leeftijd. Echt vrienden maken lukt nog niet, maar hij wordt wel geaccepteerd op de kleine voetbalclub. Kinderhulp komt zijn pleegouders tegemoet en betaalt de contributie.

Op TV
Tijdens de collecte-week is er ook landelijke veel aandacht voor Kinderhulp. Dit is een link naar de tv-spot die regelmatig te zien is.  http://www.youtube.com/watch?v=_9OZOu-xoZM

Meer informatie?  www.kinderhulp.nl

 

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie