30 maart: Poiesz-stadion

Jeugdvoetbal Actiedag 30 maart bij de Poiesz

Bij de voorbereiding van het Jeugdsponsoractie van de Poiesz hadden Jannie Kootstra en ondergetekende al afgestemd om 30 maart als onze actiedag proberen te krijgen. Dit is ons ook gelukt tijdens de infoavond op 15 januari bij de Poiesz. We dachten dat we wat beter weer zouden hebben dan in februari, en ook meer klanten vanwege de paasdagen en de mogelijke campinggasten.

Nieuwe actie naast de gebaksbattle was dat wie de origineelste actiedag verzorgde 500 euro kledinggeld kon verdienen voor de jeugd. We wilden dit wel proberen te winnen, en het mocht dan ook wel wat kosten.

Een brainstormteam van v.v. Bakkeveen bestaande uit Jannie Kootstra, Jacobus Okkema, Ronald Fokkema en ondergetekende is twee keer bij elkaar geweest en heeft bedacht om het Poiesz filiaal om te toveren in een Poiesz stadion. Hiervoor moesten borden worden geverfd, een grasmat worden gemaakt, stadiongeluid worden samengesteld, posters laten maken, entreekaarten laten drukken en ballonnen worden opgeblazen.

We gokten erop dat er op deze zaterdag wel een team vrij zou zijn om ons ‘s morgens te helpen. Echter op 30 maart moesten alle jeugdteams voetballen, maar de wedstrijd van F1 op het laatste moment door de tegenstander afgelast. Dus deze spelers heb ik vrijdagavond nog benaderd om de eerste 2,5 uur mee te helpen op de actiedag. Voor later hadden zich al wat spelers opgegeven, en vanwege het slechte weer(ja daar hadden we niet op gerekend) werden er thuis ook nog wat wedstrijden afgelast.

Vrijdagavond (Hemelvaartsdag) mochten we al voorbereidingen treffen zodat we dat zaterdag niet hoefden te doen. Samen met Sjoerd Valk, zoon Piet, Patrick Noord en Jannie Kootstra heeft ondergetekende de borden opgehangen, palen voor de ballonnen geplaatst, muziekinstallatie geïnstalleerd en de grasmat gelegd. Zaterdagmorgen nog even met Jannie de ballonnen bevestigt, de dranghekken geplaatst, de Bakkeveenvlag opgehangen en een parkeerbord geplaatst.

Om een uur of kwart over negen zijn we begonnen en het was deze dag aardig druk, want we zijn bijna al onze 500 entreekaarten kwijtgeraakt. Ook hebben we nog gebaksbonnen uitgedeeld, maar deze battle gaat de voetbalvereniging waarschijnlijk niet winnen.

Bij een stadion hoort ook een echte wedstrijd dus om 14.45 werd er een wedstrijd gespeeld tussen een team van Bakkeveen en een team van de Poiesz. Een echte wedstrijd werd wat moeilijk, dus hadden we bedacht om een tafelvoetbal wedstrijd te laten spelen van een minuut of vijf.

Sterspeler Gert Jan Zijlstra ontbrak door drukte bij het Poieszteam, dus moesten Rick Huizing en Jorrick Visser de eer verdedigen. Van Bakkeveen zijde kwamen Jelmer Kootstra en Tjalling Dekker in de arena. Scheidsrechter was de heer Melles uit Bakkeveen. De strijd ging gelijk op en was niet onsportief te noemen. Na vijf minuten stond er 5-5 op het scorebord.

De prijs bestaande uit twee ballen werd dus verdeeld, en de spelers hebben onderling de bal verloot(Bakkeveen) en/of aan de ander gegund(Poiesz). Hierna nog even gebleven en om 15.45 uur, het was toen niet zo druk, alles weer opgeruimd en afgemeld bij Gert Jan Zijlstra. Ook wil ik de jeugdspelers bedanken die hebben geholpen deze dag. Anna, Abe, Bas K., Ruerd, Tseard, Lieuwe, Albert, Steffen, Youri, Bas v.d. B., Wessel, Sietse, Timo, Jente, Bas van T., Jarno en Bram. Van deze spelers worden 6 gekozen die mee mogen naar het Poiesz Gala op 19 april in het FEC.

Verder wil ik Roy Witte bedanken voor maken posters, schildersbedrijf Palsma voor beschikbaar stellen en mengen van de verf, Friesland Campina Marum voor beschikbaar stellen van de dranghekken en Patrick Noord voor beschikbaar stellen muziek installatie.

Dinsdag even gekeken in de Poiesz wat onze actieweek heeft opgeleverd: 4446 munten. Een resultaat om trots op te zijn.
Namens de Jeugd van vv Bakkeveen, Rinse Melles.

Geplaatst in: Voetbal

1 reactie op “30 maart: Poiesz-stadion

  1. Jeen zegt:

    vrijdag avond Hemelvaartsdag volgens mij is Hemelvaartsdag altijd op een donderdag en niet met Pasen. Ik denk dat je goede vrijdag bedoeld Rinse

Geef een reactie