Zakelijk bekeken: LA Corunya

Een nieuwe rubriek: Zakelijk Bekeken

De redactie heeft het idee opgevat om het bedrijfsleven in en om Bakkeveen eens extra in het zonnetje te zetten door het op een speciale manier onder de aandacht van de lezers te brengen. Een bloeiend bedrijfsleven is immers in het belang van alle dorpsbewoners omdat het voor een groot deel de leefbaarheid van een dorp bepaalt.

Het is de bedoeling om iedere maand in de Slûswachter een interview met foto van een van de adverterende bedrijven te publiceren en dit tevens enkele dagen later op de website van Bakkeveen te plaatsen. De redactie denkt met dit initiatief de lezers van de Slûswachter/website en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.
Jouw bedrijf ook in beeld: [email protected]

 

 

Zakelijk Bekeken
La Corunya FBS

Op woensdag 20 februari had ik een afspraak met Margje Haasjes om haar als eerste te interviewen in het kader van de nieuwe rubriek in de Slûswachter: “Zakelijk Bekeken”. Margje woont aan de Burmanialaan 28 in Bakkeveen, waar ze in haar smaakvolle gezellige huiskamer cliënten ontvangt die graag wat ondersteuning willen hebben bij hun streven naar een slanker en gezonder leven. Als basis worden daar de voeding en supplementen van Herbalife bij gebruikt.

Ik had versterking meegenomen in de persoon van mijn dochter Hanneke, omdat twee meer kunnen onthouden dan één en ik verwachtte dat er veel informatie op tafel zou komen waarvan ik een verslag zou maken. Er volgde een interessant en gezellig gesprek, waarbij het niet alleen over Herbalife ging, waarvan Margje vertegenwoordiger is en waar ik eigenlijk voor gekomen was.

De familie Haasjes, bestaande uit man, vrouw en twee kinderen, waarvan de zoon nog thuis woont en de dochter in het buitenland, heeft al eerder een periode in Bakkeveen gewoond. Margje en Harm hebben beiden een baan gehad in het onderwijs, Margje oa 6 jaar aan basisschool de Oanrin in Bakkeveen, Harm in Beetsterzwaag, Bakkeveen en Nij Beets. Misschien herkennen verschillende oud-leerlingen Margje nog wel van de foto die bij dit verslag is geplaatst.

Het leven als onderwijskracht bleek achteraf toch niet te zijn wat Margje en Harm ervan hadden verwacht. Ze voelden zich opgesloten in een keurslijf en de gedachte dat ze dit tot hun 65ste zouden moeten blijven doen, begon hen te benauwen. De druppel die de emmer deed overlopen was toen Margje op een dag bezig was met een leerling die wat extra aandacht nodig had en ze door het raam werklieden buiten bezig zag. Het werd haar ineens duidelijk: “Ik wil ook veel meer buiten kunnen zijn !” Samen met Harm, die er eigenlijk net zo over dacht, hebben ze toen besloten om een heel nieuw leven te beginnen, ze verkochten hun huis en zegden het onderwijs vaarwel.

Na enige experimenten in het zakenleven, kwamen ze in aanraking met Herbalife, wat bij nadere informatie helemaal bleek te beantwoorden aan wat zij belangrijk vonden: Een levenspatroon dat energie geeft en niet afbreekt, gezonde voeding, vrijheid, energie en levenslust.
Margje is afkomstig uit de zuidoosthoek van Drenthe, waar vroeger veel armoede heerste en waar ze op een dag als jong meisje geconfronteerd werd met de tegeltjeswijsheid: “Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje”. De reactie van Margje was: “Dat zullen we nog wel eens zien“ en ze heeft die spreuk gebruikt als uitdaging om juist wel iets te willen bereiken wat niet zo voor de hand lag.

Margje lijkt nu een levende reclame voor de positieve effecten van Herbalife, vol energie en levenskracht. Het is haar missie geworden om dit ook aan anderen uit te dragen en mensen die zijn vastgelopen in het leven te laten inzien dat je er zelf veel aan kunt doen om je leven een andere wending te geven.
Zelf heeft ze dat aan den lijve ondervonden, zij en haar man hebben ook een tijdlang te kampen gehad met overgewicht, terwijl Harm daarbij nog een bijna-burn out heeft moeten overwinnen. Dat is 12 jaar geleden, nu zijn beide gezonde, levenslustige mensen geworden, met meer energie dan ooit.

Margje geeft in haar huiskamer adviezen en cursussen, ze leert mensen hoe belangrijk gezonde voeding is. Herbalife is daarbij de basis, al zijn de shakes van Herbalife niet het enige wat ze haar cliënten adviseert. De warme maaltijd in gezinsverband blijft een belangrijk onderdeel van het voedingspatroon. In de shakes van Herbalife zitten echter onmisbare stoffen die tegenwoordig veel minder voorkomen in groente en fruit, door alle chemicaliën die gebruikt worden bij de teelt. Groente en fruit wat nu in de supermarkt ligt bevat niet meer dezelfde vitaminen en mineralen die er vroeger in zaten, er zitten onvoldoende mineralen van nature in de grond en ze hebben veelal niet de tijd gekregen om rustig te groeien en te rijpen, alles moet zo snel mogelijk gebeuren. Dat gaat ten koste van smaak en kwaliteit, al ziet het er ogenschijnlijk nog zo mooi uit. Eet maar eens een krop sla of sperzieboontjes uit eigen tuin en je proeft direct het verschil.

Een paar keer per jaar gaan de Haasjes tegenwoordig op pad als reisleiders van het Groot Koor Holland, wat in iedere provincie een afdeling heeft, met steeds dezelfde dirigenten. In heel Nederland komt dat neer op zo’n 3000 leden die zich kunnen opgeven voor een koorreis door of buiten Europa, met optredens in diverse landen. Hun behoefte aan reizen en vrijheid kunnen Margje en Harm hier goed in kwijt.

Intussen heeft Harm nu toch weer een baan als directeur van een basisschool in Luxwoude: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Samen hebben ze een zeker niveau bereikt in de wereld van Herbalife, wat betekent dat ze in Europees verband colleges mogen volgen, o.a. in filosofie, als ondersteuning voor het werk als begeleider van Herbalife. De colleges worden gegeven door gerenommeerde gastdocenten en artsen waaronder zelfs een Nobelprijs winnaar. Ze voelen zich, na vele omzwervingen in het leven, nu als aangeland in een veilige haven, reden waarom ze hun praktijk “Corunya” hebben genoemd, als kroon op hun werk, en naar de beschutte kom nabij de haven van de gelijknamige havenplaats in Spanje. Een mooie naam voor een prachtig ideaal.
Froukje Oswald

Geplaatst in: Zakelijk bekeken ...

Geef een reactie