Vrouwen van NU: modeshow bij 125 PB (1)

Maandelijks een thema uit de modeshow. Deel 1: de overall.

Vrouwen en mode bij jubileum Plaatselijk Belang

Herkent u het, winkelende stelletjes waarvan de vrouw in de modezaak de ene na de andere jurk bekijkt en aantrekt en de man buiten met soortgenoten staat te praten of een shaggie rookt? Nou ik herken het wel, je ziet het vaak! Maar bij Rinsma in Gorredijk hebben ze daar wat op gevonden. Daar ontmoeten de soortgenoten elkaar aan de stamtafel in de winkel, lekker warm, veel kranten …. en koffie.

Maar hoe kan het toch, dat veel mannen geen tot weinig interesse in mode hebben? En dat terwijl de meeste modeontwerpers mannen zijn! Ze ontwerpen de meest ingewikkelde modellen, creaties, kleurcombinaties, stoffen en dat bijna allemaal voor vrouwen! Mannen die mannenmode ontwerpen zijn er wel, maar ik kan ze niet zo gauw opnoemen.

Vrouwen van Nu organiseert op 21 september een modeshow. Dit alles in het kader van 125 jaar Plaatselijk Belang Bakkeveen. Tijdens deze modeshow laten de vrouwen kleding zien die door mannen is ontworpen, maar waar de vrouwen een ‘eigen’ draai aan geven. Eén van de thema’s is, de Overall. Een kledingstuk dat oorspronkelijke bedoeld is als werk- en buitenkleding. Het werd en wordt nog over andere kleding aangetrokken ter bescherming van het ‘goeie goed’. Voor brandweerlieden, astronauten, parachutisten, auto- en motorracers is de overall bedoeld voor de veiligheid. Tuinmannen en werklieden vinden het vooral praktisch; een overall heeft veel zakken waar van alles in kan.

De overall was in de jaren ’70 in de mode en toen noemde we het een tuinbroek. Het is ook een populair kledingstuk bij carnaval of andere verkleedpartijen. En wat dacht u van een sexy jumpsuite! Voor de Vrouwen van Nu spreekt de overall tot de verbeelding en op 21 september kunt u zien wat ze ervan gemaakt hebben.

Graag tot dan!
Ine Jansen

www.vrouwenvannubakkeveen.nl

Geplaatst in: Vrouwen van Nu

Geef een reactie