www.bakkeveen.nl na ruim een week

Sinds zaterdag 1 december is versie 5.0 van BakkeveenOnline in de lucht. We hebben veel positieve reacties ontvangen op de nieuwe lay-out en verdere inrichting. Natuurlijk waren er ook mensen die de oude site beter vonden; we hopen dat dat een kwestie van gewenning is. In ieder geval kunnen we nu verder met nieuwe functies.

Voordat we verder kunnen met nieuwe zaken, moeten de kinderziektes eerst zijn opgelost. Afgelopen is e.e.a. al sterk verbeterd, maar we kampen nog met 2 wezenlijke problemen, waarvan we de bouwer dringend hebben verzocht deze met spoed op te lossen:

 1. De agenda klopt niet. De data voor december zouden sinds 8 december goed moeten zijn, maar vanaf 1 januari lijkt alles 1 dag verschoven in de tijd. Het omzetten is een automatisch proces geweest en dus niet goed gegaan. Ook moet de dag van de week in de kalender aangegeven worden.
 2. Er ontbreekt een menu laag in het systeem. In het menu “Bakkeveen” (als voorbeeld) staan verenigingen en sportverenigingen.  Echter verder doorklikken naar de vereniging zelf lukt niet. Daardoor is de herkenbaarheid van de verenigingen tijdelijk verslechterd i.p.v. verbeterd.

Daarnaast zijn er kleinere zaken, zoals een niet goed werkende teller (deze geeft nu het aantal kliks op de voorpagina aan), auteurs bij de oudere items zijn niet correct weergegeven, reageren naar correspondent, de onderschrift bij oudere foto’s, etc. Maar allemaal oplosbaar (binnenkort).

Wat we je als bezoeker willen vragen…..

Zijn er nog zaken die fout zijn, heb je nog tips voor verbetering, zowel wat betreft vindbaarheid als inhoudelijk? Geef dat s.v.p. door.

We zoeken natuurlijk ook nog personen die een deel van de site willen onderhouden (bepaalde categorie o.i.d.).
Ook zijn we op zoek naar inwoners van Bakkeveen (of die nabij Bakkeveen wonen) die verslag van evenementen etc willen verzorgen. Een paar foto’s + verhaaltje plaatsen (je wordt als correspondent met open armen op een dergelijk evenement ontvangen!).

Andere zaken voor de toekomst die nog verder ontwikkeld moeten worden: rubrieken “skouderklopke”, “foto van de maand”, “bedrijf in beeld”. Ook QR-codes voor historie, bedrijven, landschap en een webshop: allemaal zaken waar we nog een stap in moeten maken (of niet).

De eerste versie van de dorpsfilm staat voor op de site; ergens volgend jaar zal een nieuwe versie verschijnen: wat moet anders of wat moet vooral blijven?

Hoe dan ook: als je wat vindt, wat wilt, wat kunt, reageer op dit artikel (of stuur een email naar [email protected]).

redactieraad www.bakkeveen.nl

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

2 reacties op “www.bakkeveen.nl na ruim een week

 1. vincent zegt:

  Er is veel tijd,geld en energie gestoken in de nieuwe site. Het is een nette site geworden.Een té nette site volgens mij. Het lijkt wel een informatieve overheids site met de koude kleuren blauw en groen.
  Als je gele,rode en bruine tinten gebruikt is dat veel warmer. Ook is het een belangrijke site voor toeristen. Ik mis de warmte, gemoedelijkheid(beetje kneuterigheid)en een paar uitgelaten, lachende kindergezichtjes.
  Dit zijn zo wat ideeën,hopelijk heeft men hier wat aan !

 2. D.R. zegt:

  De bovenste fotobalk (waarin staat dat Bakkeveen een ongewoon stukje Friesland is) had naar mijn smaak wat breder gemoeten, met een wat aansprekender foto. Waarin dat ongewonere van Bakkeveen wat meer uitkomt dus.

Geef een reactie