Hennepkwekerij ontmanteld

[gekopieerd van politie.nl] 31 december 2012

Wijnjewoude – De politie heeft zondagavond in Bakkeveen twee personen aangehouden. De aanhoudingen werden gedaan naar aanleiding van een ongeval in Wijnjewoude en een hennepkwekerij in Bakkeveen.

Een inwoner van Wijnjewoude alarmeerde de politie toen een onbekende automobilist in de Merkebuorren in die plaats tegen een geparkeerde auto was gereden. De auto was daardoor enkele meters verschoven en raakte zwaar beschadigd. Het verdachte voertuig reed weg met een lekke band. Een omstander reed achter de betrokken auto aan waarna de politie werd gewaarschuwd.

De auto van de veroorzaker werd aan de Mjumsterwei in Bakkeveen aangetroffen. Agenten gingen naar een nabijgelegen woning. Daar kwam een 24-jarige man uit Burgum aanlopen die verklaarde te hebben gereden. De politie vermoedde echter dat hij niet de bestuurder was geweest en agenten maakten daarom een zoekslag in de woning. In een slaapkamer troffen zij een 40-jarige vrouw uit Bakkeveen aan. Zij bleek te hebben gedronken maar weigerde een blaastest te doen.

In een schuur bij de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan. De hennepplanten waren weg, maar de ruimte was nog volledig ingericht als kwekerij. Alle kweekgoederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het tweetal is aangehouden en verhoord.

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

1 reactie op “Hennepkwekerij ontmanteld

Geef een reactie