Intocht Sinterklaas 2012

Intocht Sinterklaas 2012

Een mistige zaterdagochtend met temperaturen nauwelijks boven 0. Zou de goede Sint wel komen? Het werd ietsjes later, maar hij kwam. Op zijn trouwe schimmel Amerigo kwam hij voorafgegaan door dweilorkest de Ûtlopers uit Sneek vanaf de Foarwurkerwei Bakkeveen binnen.

In het centrum hadden zich vele kinderen van binnen Bakkeveen (maar ook uit andere dorpen) en ouders en andere belangstellenden verzameld om Sinterklaas welkom te heten. Zowaar kwam nog een zwak zonnetje door.

Mevrouw Praatjes ontving Sinterklaas op het podium. Na een demonstratie van Dans-pieten en zingen van Sinterklaas liedjes werd de rondrit door Bakkeveen aangevangen: het dweilorkest met geweldige, opzwepende muziek voorop, daarachter een zwingende Sinterklaas op zijn schimmel, een horde pieten, de huidkar-zonder-huif en de bus van Javo tours. Er tussendoor vele fietsers en wandelaars.

Bij Dundelle was de zaal vol voor het 2e deel van de intocht. “Piet’s got talent” talenten show werd hier gehouden. Het optreden van Jesica van der Mossel was hierin echt bijzonder en werd dus door Sinterklaas en hoofdpiet met elk een 10 beloond. Rond 12:30 uur vertrok Sinterklaas met zijn gevolg weer naar een volgende bestemming.

(Er is nog veel mooi filmmateriaal; publicatie kan nog wel even duren)

Foto’s bestellen? Klik dan hier.

 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

3 reacties op “Intocht Sinterklaas 2012

 1. Sinterklaas zegt:

  Beste mijnheer Martijn,

  Elk jaar (zei ik vanmiddag nog tegen Hoofdpiet) lijken er meer kinderen op de Brink te staan. En elk jaar lijken uw foto’s weer mooier te worden!!!

  De pieten hebben zopas hun laptops open geklapt en laten mij uw prachtige foto’s zien. Ik ben sprakeloos! Wat een geweldige plaatjes van een schitterende dag! Mijnheer Martijn; weer ontzettend bedankt voor dit mooie verslag!

  Ik denk dat het het gepast is om de vele mensen die mij en de pieten weer geholpen hebben om veilig in Bakkeveen aan te komen en er samen met ons weer een gigantisch groot feest van te maken, heel, heel, heel erg te bedanken!

  En jullie, kinderen van Bakkeveen, wil ik ook bedanken. Want wat hebben jullie veel tekeningen gemaakt, gezongen, gedanst, en grapjes gemaakt met de pieten. En dat is nu juist waar Sint zo blij van wordt!

  En nu gaan we een gezellige, spannende tijd tegemoet… We komen elkaar vast en zeker nog tegen op school, bij de peuterspeelzaal, bij Papa of Mama op het werk, of op mijn logeeradres…

  Dus ik zeg: TOT SINTS!

 2. P3 zegt:

  zo benieuwd ook naar het filmpje…..

 3. S1 zegt:

  ook nog steeds heel erg benieuwd……

Geef een reactie