Open dag bij De Fugelhelling in Ureterp

Open dag bij De Fûgelhelling in Ureterp.

Op zaterdag 16 juni 2012 is er van 10 tot 4 uur ‘s middags open dag van het opvangcentrum voor inheemse vogels en zoogdieren “ De Fûgelhelling” in Ureterp, De Feart 1.
Deze dag kom je alles te weten over de dieren, die er worden opgevangen en verzorgd en wat er allemaal komt kijken voor ze weer gezond kunnen worden losgelaten. Beheerders en vrijwilligers vertellen je er graag alles over.
In de onlangs geopende nieuwe zaal zijn verschillende stands, waaronder de Vogelringgroep Bergumermeer, die vogels ringt en weer loslaat, de vlinderwerkgroep, Kids for Animals en het AOC Friesland met een aantal reptielen. Er is ook een rad van fortuin met mooie prijzen om uw geluk te beproeven.
Voor de kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten te doen zoals een speurtocht over het terrein, het maken van een eigen sleutelhanger, ketting of armband en natuurlijk kan je uilenballen pluizen.
Het bij de Fûgelhelling behorende natuurgebiedje “Douwe’s Gea” is op dit moment prachtig met o.a. honderden wilde orchideeën. Aantrekkelijk is ook het pas gemaakte uitkijkpunt, waar je een mooi overzicht over het natuurgebied hebt.
Natuurlijk is op deze open dag de toegang gratis.

 

Je kunt hier terecht voor verdere informatie.

Geplaatst in: Agenda

Geef een reactie