Foto’s van de avond-4-daagse 2012 zaterdag

De avond-4-daagse van 2012 zit er op. Het geheel is positief verlopen. De slechte weersverwachtingen golden niet voor de avonduren: de gehele periode bleef het ’s avonds droog, afgezien van 0,2 mm op donderdagavond.

Wel stond er met name zaterdagavond veel wind. Gelukkig dat de routes die avond (traditiegetrouw) grotendeels door de bossen liepen; daardoor was iedereen uit de wind en was het zeker niet te koud om te lopen. Veel warmer dan 13 graden is het niet geworden ……

Er was concurrentie met EK-2012; de wedstrijd Nederland-Denemarken. Dat heeft zaterdagavond ongeveer 200 wandelaars gekost. Normaal lopen er op zaterdagavond ongeveer 1600, nu waren het er 1400.

De 10 km was iets korter (9,5 km) en de 5 km deze avond behoorlijk langer (6,5 km). Reden hiervoor is om de groepen per school zoveel mogelijk gelijktijdig bij de finish te laten aankomen. Deden we dit niet, dan moet de 5 km minstens een kwartier langer wachten of zonder de 10 km groep van dezelfde school achter de muziekkorpsen aan.

De routes gingen een stukje via recreatiecentrum De Waldsang, bossen van Natuurmonumenten, vakantiecentrum ’t Hout, Alde Drinsewei tot in de duinen. Daar werd verzameld voor de muziek.

Dit jaar waren er maar liefst 5 muziekkorpsen: Sexbierum, Ureterp, Kootstertille, Bergum en Kollum. Deze korpsen maakten elk 2 rondjes tussen “de duinen” en het centrum. Ondanks het verlies van Nederland met 1-0 kwam er toch nog redelijk veel publiek opdagen om de wandelaars tussen 20:10 en 21:00 te verwelkomen.

Hieronder de foto-impressie van Martijn van der Vaart.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

10 reacties op “Foto’s van de avond-4-daagse 2012 zaterdag

 1. Jeen zegt:

  Alle vrijwilligers die vier avonden voor ons klaar hebben gestaan nogmaals heel erg bedankt. Namens bestuur VVA

 2. Jacob zegt:

  inderdaad een ieder die meegewerkt heeft aan dit evenement bedankt. Ook de 15km routes waren goed gekozen. Jan zelfs de donderdag was niet een vervelende route zo langs de vaarten. Wel even een opmerking: op vrijdag zijn we verdwaald. Eerst die mooie extra ronde gelopen door Groningen komen we terug in Fryslân is de bepijling ineens allemaal weg.

 3. Jan van Dalen zegt:

  @Jacob: de 15 km routes waren dit jaar een experiment. Ik denk dat we ermee door moeten gaan, er meer ruchtbaarheid aan geven en opnemen in het draaiboek. Dan zullen de pijlen er nog hangen als de 15 km het laatste deel van de route gaan lopen. Maar erg verdwaald kun je niet zijn: jij kent ook (bijna) elk pad in de omgeving.

 4. Jacob zegt:

  Was natuurlijk ook een grapje. Ik zou zeggen volgend jaar weer, want het was de moeite meer dan waard. Al zou je daar geen pijlen neer hangen, de kaartjes met de omschrijving zijn op deze manier duidelijk genoeg.

 5. patrick zegt:

  Dankzij de avondvierdaagse ben ik zaterdag in een hoek van het Slotplaatsbos geweest dat ik helemaal niet kende (gedeelte tussen Witte Singel, Foarwurkerwei en Beakendyk). En dat terwijl ik dacht dat ik de omgeving inmiddels wel kende.

 6. wandelaar zegt:

  mooie routes gelopen, goed georganiseerd!
  Naar mijn weten waren iedere avond de routes langer dan 5 km (7 om precies te zijn)

 7. Jan van Dalen zegt:

  Volgens Google Earth was de 5 km route zaterdag 6,5 km en de andere avonden tussen de 5,3 en 5,8 km. Iets meer waar voor je geld, dus.

 8. wandelaar zegt:

  via app op telefoon was het 7.2 en 7.1 km
  dus behoorlijk meer waar voor je geld, maar daar gaat het niet om.
  Het is en blijven prachtige routes die jullie uitzetten!! Alleen voor de kleintjes onder ons best wel een afstand, maar volgend jaar zijn we er weer bij!

 9. Johan uit Lutjegast zegt:

  Ik denk dat Google Earth er dichterbij zit,
  niet elke route app is even nauwkeurig en een echte route planner.
  En zelfs niet elke route planner is even nauwkeurig. Google Earth is echt een van de nauwkeurigste.

  Maar, ja ook Jan kan wel eens een foutje maken.
  Zoals op donderdag dat linksaf bij de Compagnonsvaart (15 km route), hahaha.

  En ja, bij leven en welzijn ben ik er volgend jaar zeker weer bij.

 10. Euh..... zegt:

  @Johan, die apps zijn, mits gps gestuurd, vele malen nauwkeuriger dan een route ’trekken’ met Google Earth. Puur om het feit dat ze realtime informatie zenden en ontvangen tot op enkele meters nauwkeurig.

Geef een reactie