Foto’s van de avond-4-daagse 2012 vrijdag

Vrijdagavond 8 juni: avond 3 van de avond-4-daagse zit erop. Het wordt eentoning, maar het weer zat alweer mee. Een stevige wind, redelijk wat zon en droog. Temperaturen rond de 15 graden, lekker wandelweer en uitwaaien.

Er waren iets minder wandelaars: 1176 om precies te zijn.

De routes gingen ditmaal naar het noordoosten: provincie Groningen. Via de gebieden van ’t Fryske Gea en Staatsbosbeheer werd de heide van Allardsoog bereikt. De holle wegen karakteriseren dit gebied. De traktatie was bij de schaapskooi van ’t Fryske Gea. Daarna kwam het privé terrein. Eerst het weiland van fam. Van Wijk. Daar werd ook de grens met de provincie Groningen gepasseerd en werd er dus in Zevenhuizen gewandeld. Dit is voor het eerst in de avond-4-daagse geschiedenis.

De “nieuwe wijk” werd overgestoken via een noodbrug. Daarna linksaf richting Bremerweg. Maar eerst een volgende noodbrug. Daarna flink wat weiland en als laatste De Waze (historisch pad) totdat daadwerkelijk de Brewerwei werd bereikt.

Het laatste stuk van de 10 km liep eerst over straat, daarna weiland en als laatste de bossen. Er mag niet onvermeld blijven dat het pad De Waze helemaal gemaaid was door Tjeard de Jong! Een week eerder was het nog lastig begaanbaar.

Vanavond gewandeld over privé terrein van Fam. Van Wijk, Rieskes, T de Jong, Gebr. De Jong. Noodbruggen loonbedrijf Siegerswoude en G. van Dalen.

Zaterdag zullen naar verwachting rond 20 uur de eerste wandelaars Bakkeveen intrekken. Het lijkt alweer droog te zullen blijven !

Hieronder foto-impressie van Martijn van der Vaart.

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie