Update Aanleg nieuw fietspad Duurswouderheide-Bakkeveen

Update 03-05-2012: Vandaag is het laatste 400 meter van het nieuwe Duurswouderheide-Bakkeveen betonfietspad gestort. Rond 9.30 uur kwam het eerste beton van de betoncentrale. Het beton werd in een bak gestort, vervolgens door een kraan in een rupsdumper gedaan, die op zijn beurt het naar de machine bracht die het betonfietspad aanlegt.

Op pagina 2 staan nog een aantal foto’s, die een dag eerder gemaakt zijn. Toen is het gedeelte gelegd van de Duurswouderheide naar de Biskopsreed. Het pad werd bewaakt door betonwachters die ervoor moesten zorgen dat er geen mensen over het nog natte beton gingen lopen.

Op pagina 3 t/m 4 zijn er foto’s te bewonderen van de laatste 400 meter aan te leggen betonfietspad. Foto’s zijn gemaakt door Martijn van der Vaart.
 

 

26-04-2012: Aanleg van het nieuwe fietspad Duurswouderheide-Bakkeveen is al in volle gang.

Het bijna anderhalve kilometer lange fietspad wordt aangelegd in opdracht van de landinrichtingscommissie Koningsdiep en de provincie Fryslân. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Opsterland en Staatsbosbeheer. Medio 2012 is het fietspad klaar.

Met het nieuwe fietspad komt er een fietsverbinding van Wijnjewoude over de Duurswouderheide via de Biskopsreed naar de Nijefeansterwei in Bakkeveen. Het pad krijgt een betonverharding van 1,5 meter breed en gaat deel uitmaken van de fietsknooppuntenroutes. Een gedeelte van het fietspad wordt 3 meter breed vanwege medegebruik door aanwonenden en agrariërs.


Vandaag was Schagen Infra B.V. druk bezig met het uitmeten van de piketten. Zoals het nu lijkt zal morgen de grond worden geëgaliseerd. 

Klik hier voor de plattegrond met daarop, in rode stippenlijn aangegeven, het nieuw aan te leggen fietspad.


 

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

1 reactie op “Update Aanleg nieuw fietspad Duurswouderheide-Bakkeveen

  1. jan willem zegt:

    een aanwinst voor het toeristisch Bakkeveen en dat er nog meer fietspaden mogen volgen !!

Geef een reactie