Bosuilen op de Slotsingel

Dit jaar hebben er voor het eerst, sinds de uilenkast aan de Slotsingel hangt, bosuilen gebroed. Na 17 jaar eindelijk resultaat… jonge bosuilen!!!! Op 10 april merkte Janneke de jonge vogels voor het eerst op. Een mooi gezicht, zoals ze zich koesteren in het ochtendzonnetje. Donderdag 26 april hebben we de beide jongen geringd. Later werd duidelijk dat er al één jong uit de kast was gekropen. Jonge bosuilen verlaten het nest al voordat ze kunnen vliegen. Al klauterend verplaatsen ze zich door de bomen. In dit stadium worden ze takkelingen genoemd. Een dag na het ringen waren de jongen uit de kast. Koert Scholten heeft nog een paar foto’s gemaakt toen ze in de bomen aan de Slotsingel zaten. Toen werd ook duidelijk dat er drie jongen waren.

Oant in oare keer.

Sjirk

 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

3 reacties op “Bosuilen op de Slotsingel

  1. Harriëtte zegt:

    Geweldig!

  2. Sylvia zegt:

    Wat geweldig zeg, en wat een prachtige foto’s.

  3. Bregtje zegt:

    Geweldig wat leuk, gefeliciteerd!

Geef een reactie