Survival Bakkeveen aan de start in Kootstertille

Survival Bakkeveen aan de start in Kootstertille

Een zonnige dag, een 16km lang parcours, 63 hindernissen , 950deelnemers, bijna 300 vrijwilligers, kortom de perfecte ingrediënten voor een fantastisch evenement en echte bikkels….

Afgelopen weekend was Survival Bakkeveen ruim vertegenwoordigd bij de Biddle Survivalrun in Kootstertille. Dit jaar was de 11e editie en alle afstanden en wedstrijdklassen waren vertegenwoordigd.

Als eerste stond de wedstrijdklasse, JSC-C ( jeugd van 10 t/m 12 jaar ) op het programma. Het was deze keer extra spannend, want er werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap . Rick kwam als jongste deelnemer (10jr) in deze klasse aan de start . Op een 5km lang parcours stonden 30 hindernissen die overwonnen moesten worden. Rick was zeer gedreven en behaalde hiermee een goede 11de plaats van de 36.

Daarna was het de beurt aan Anko die uitkwam in de recreantenklasse 7km. Anko kreeg 40 hindernissen voor de kiezen en finishte mét rode bandje, wat betekend dat alle hindernissen met succes waren bedwongen. En hij was sneller dan zijn broer, maar ja die kan er ook niks aan doen, want dat is een bokser….

De grootste groep stond aan de start van de 5km funrun. In deze klasse geldt het motto : alles mag en niets moet! Erg leuk voor iedereen die voor het eerst kennis maakt met de survivalsport. Hieraan deden mee: Marcella , Iris, Jesper, Anna, Huub, Britt, Walt, Frank, Thirza en de begeleiders Daan, Marije, Anita, John en AnneWil.
Deze groep heeft op een geweldige manier hun grenzen verlegd en hindernissen overwonnen waarvan ze van te voren niet wisten dat dit mogelijk was. Aangemoedigd door de ouders, broers en zussen haalden ze met stralende ogen de eindhindernis.

Als laatste startte Denny (broer van Anko) in de funrun 7 km. Denny speelt in zijn vrije tijd voor Rocky en wilde ook eens een echte uitdaging !! Een paar trainingen bij onze club waren voldoende om de eindstreep te halen.

Wij kijken met een tevreden gevoel terug op deze dag. Om u een indruk te geven wat deze kanjers allemaal hebben gepresteerd staan er foto’s  op onze website;  www.survivalbakkeveen.nl
 

Geplaatst in: Survival

Geef een reactie