Natuerferiening Bakkefean: Vleermuizen

Nieuws van Natuerferiening Bakkefean

Zet alvast in de agenda:

  • Jaarlijkse ledenvergadering, 28 maart 2012,
  • aanvang 19.30
  • Dûnhoeke, Bakkeveen.

Zoals gebruikelijk komt er na de pauze weer een gastspreker het één en ander vertellen over de natuur in onze omgeving. Daarvoor hebben wij John Melis, winnaar van de RAVON Lendersprijs 2011, gevraagd. Hij zal ons meer vertellen over zoogdieren in Friesland, in het bijzonder over vleermuizen.
Kijk in de Slûswachter van maart voor de complete agenda.


Oproep!
De vereniging is voornemens om gedurende 2012 meer gegevens over de Bakkeveenster vleermuizen boven tafel te krijgen. Om de vleermuis meer aandacht te geven was 2011 benoemd als het jaar van de vleermuis. Van deze zwaarbeschermde beestjes is eigenlijk nog maar betrekkelijk weinig bekend. Hun nachtelijke leven is zonder gebruikmaking van hulpmiddelen zoals een bat-detector moeilijk in kaart te brengen.

Een goed startpunt voor waarnemingen is bijvoorbeeld om te beginnen bij kraamkolonies of andere bekende verblijfplaatsen in en rond Bakkeveen.
De periode waarin gestart kan worden is april/mei. Mocht u plaatsen weten waar veel vleermuizen voorkomen dan kunt u dit melden bij:

Douwe Klijnstra, tel 0516-850665
Of mailen naar: [email protected]
 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie