Creatief lesprogramma Betrouwen

Creatief lesprogramma Chr. basisschool Betrouwen.

Met ingang van maandag 13 febr. 2012 hebben de leerlingen uit de groepen 3 t/m 6 van de Chr. Betrouwen in Bakkeveen de beschikking over een eigen werkplaats, waar zij creatief met de handen bezig kunnen zijn. Een prachtige werkbank, met allerlei nuttige vakjes voor schroeven, boren en spijkers, was gemaakt door technisch docent Hans Hollander, die daarbij werd bijgestaan door zijn kunstzinnige zoon Evert.

De financiering van het project was door de leerlingen zelf verzorgd. Een actie, rond de afgelopen kerstdagen, met zelfgemaakte kerstkaarten, hangers, ijzerdraadversiering en waxinelichtjes leverde met aftrek van de kosten een totaalbedrag op van € 271,50. Van de opbrengst werden gereedschappen en een tempex snijmachine aangeschaft.

De leerlingen Matthijs Oedzes uit groep 6 en Amarins Klooster uit groep 4 staan te popelen om aan de slag te gaan. Beiden hebben al een klein beetje ervaring opgedaan bij de werkzaamheden van hun familie. Matthijs vindt werken met stroom leuk. Van zijn technische vader die een baan heeft bij Verklei, heeft hij geleerd er voorzichtig mee om te gaan.

Amarins Klooster is geregeld te vinden in de machinefabriek van haar Oma Martje Marinus. De specialistische producten worden over de hele wereld verkocht.

Naast hun handvaardigheden zijn Matthijs en Amarins ook liefhebbers van koken.
 

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie