Dodomarkt: uitslag historische speurtocht

De Historische Vereniging had tijdens de Dodo-markt een speurpuzzel over de historie van het centrum van Bakkeveen gemaakt.

Er waren 15 meerkeuzevragen over historische gebeurtenissen en andere feiten uit het verleden. Omdat de antwoorden op alle vragen niet altijd permanent aanwezig waren, had de organisatie een 6-tal A4’tjes opgehangen rond het festival- en marktterrein waarop ook antwoorden konden worden gevonden. Hierop stonden ook oude foto’s afgebeeld. Deze foto’s waren afdrukken van de foto’s die je op de historische afdeling van deze site kunt vinden. Klik hier voor het gehele fotoarchief. Dit fotoarchief is voor het overgrote deel bijeengebracht en geplaatst door Siebren Roelsma.

Het bleek dat de meeste deelnemers meer belangstelling hadden voor de muzikale optredens op het podium dan stevig wilden zoeken in de naaste omgeving. Daarom werden vele vragen beantwoord met de parate kennis van de deelnemers en natuurlijk ….. gokken. 

De uitslag:

  1. Oene Roelsma (1 fout)
  2. Jaap de Zee (2 fout)
  3. Sjirk van Gorkum (2 fout)
  4. Minne Smid (3 fout)
  5. Marco Veenstra (3 fout)
  6. Janneke van der Meer (3 fout)
  7. Douwe Klijnstra (4 fout)
  8. Jeltje Heida (5 fout)

Het overgrote deel van de deelnemers had er tussen de 6 en 10 fout: teveel op de parate kennis vertrouwd ?

De prijswinnaars hebben bericht gehad en kunnen hun prijs ter waarde van € 10,– (nrs 1 t/m 3) of € 5,– (nrs 4 t/m 8) bij  Dodo-sponsor De Waldsang in een lekkere versnapering omzetten.

Klik hier voor de oplossing (pdf document)

 

Geplaatst in: Activiteiten

Geef een reactie