Bakkeveen in het nieuws, Omrop Fryslan maakt opnames.

Vanmorgen heeft omrop Fryslân-tv, naar aanleiding van de vechtpartij op kampeerboerderij De Harmsdobbe, opnames in Bakkeveen gemaakt.
Men heeft onder andere opnames gemaakt bij café De Brink en bij kampeerboerderij de Harmsdobbe.
Met betrokkenen uit Langedijk is ook contact geweest.

De opnames worden vanavond in Hjoed, het journaal van Omrop Fryslân, uitgezonden.

zie ook opname van gisteren:
www1.omropfryslan.nl/81200/Oanjefte-om-kampearbuorkerij.aspx
en
 uitzending t.v. Noord-Holland www.rtvnh.nl/
nieuws/57983/Friese+jongeren+mishandelen+Langedijker+jeugdvereniging

De redactie van de Leeuwarder Courant heeft eveneens telefonisch contact met betrokkenen gezocht en zal ongetwijfeld ook aan dit zeer vervelende incident aandacht schenken.

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

17 reacties op “Bakkeveen in het nieuws, Omrop Fryslan maakt opnames.

 1. A. zegt:

  Promotie is goed voor ons dorp, maar ik denk niet dat dit goed is voor het imago. De betrokken uitbaters (de Harmsdobbe en de Brink) kunnen er niets aan doen wat er gebeurt is, maar het zal hun en de rest van recreatief Bakkeveen schade opleveren. Wat er gebeurt is is gewoon te belachelijk, dat kan gewoon niet. En het excuus dat er niets voor de jeugd gedaan wordt, pfff wat doet de pannakooi dan? Maar ja, dat is natuurlijk alweer veel te gewoon.
  Rotzooi schoppen, op welke manier dan ook, daar kunnen ze wat van. En anderen mogen hun puin ruimen en de consequenties ervan opvangen. Recreatief Bakkeveen, ik hoop dat het voor jullie met een sisser afloopt en dat er weer rust komt in ons mooie dorp. Jullie zijn de slachtoffers van dit walchelijke gedrag.

 2. inwoner die zich schaamt zegt:

  ze moeten gewoon de daders met naam en toe naam noemen.

 3. peter zegt:

  natuurlijk is dat geen excuses voor wat er is gebeurd en persoonlijk vind ik de pannakooi meer iets voor de jeugd tot 16/17 jaar. Daarbij komt ook nog dat dit mede door de jeugd zelf is geregeld en het ook het enige voorbeeld is.

  Daders met naam en toe naam noemen, zoiets kan natuurlijk niet..

 4. job zegt:

  Bakkeveen komt wel in het nieuws zeg…. Zal niet positief uitpakken ben ik bang. De ouders van de betreffende jongeren moeten hun kroost maar eens heeeeel goed aanpakken. Dit slaat werkelijk helemaal nergens op. Namen bekend maken zal wel niet mogen hier, maar bij de Poisz een poster ophangen ;)? Misschien helpt een toegangsverbod voor de betreffende jongeren voor het cafe?!

 5. Annie zegt:

  De namen zijn zomaar bekent daar zorgen de andere jongeren wel voor,die er overigens ook behoorlijk van onder de indruk zijn.Maar goed wat helpt dat.Een pilsje drinken prima en ik weet dat de eigenaar van de Brink altijd zorgt dat de rust weer word hervonden,maar dat de criminelen dan later toch verhaal gaan halen……….Deze jongeren moeten nergens meer naar binnen kunnen Bakkeveen ,Siegerswoude,Wijnjewoude ,Ureterp,Haulerwijk.Of blazen voor ze binnen komen en hooguit 5 pilsjes.

 6. m zegt:

  Het is allemaal heel erg wat er is gebeurt.
  Maar de namen bekent maken? ach ja wat helpt dat het berust alleen de nieuwschierige mensen die het willen weten.
  De gene die het aangedaan zijn weten de namen en dat is meer dan genoeg.
  Het is erg en had nooit mogen gebeuren.

 7. Bauke zegt:

  wat een onzin om die namen bekend te maken…. Wat word je daar nou wijzer van? Omdat je dan weet wie je vuil aan moet kijken als je die geen ziet lopen in het dorp? Iedereen maakt fouten, hierbij is drank en misschien wel groepsdruk in het spel. Het zijn geen criminelen! Dit is gewoon een uitdehandgelopen zaak. Ik probeer het niet goed te praten, maar overdrijven is ook een vak. Misschien zijn het stuk voor stuk hele normale jongens die normaal gesproken helemaal niet de intentie hebben om zoiets te doen. Doordat ze één keer de fout in schieten (terwijl ze hier waarschijnlijk enorm veel van leren) worden deze jongens door mensen zoals jij aangekeken als criminelen. Nogmaals, ik praat het niet goed, maar opmerkingen als deze slaan gewoon totaal nergens op. Lekker simpel. Denk toch eens na….

 8. patrick zegt:

  @Bauke
  eindelijk een redelijke reactie. Laten we nou niet net doen alsof de wereld is vergaan want we zijn allemaal jong geweest. Toen ik nog studeerde werkte ik een aantal seizoenen ’s zomers op de Wadden en daar heb ik diverse kloppartijen langs zien komen en om eerlijk te zijn heb ik er ook weleens aan meegedaan. Dat krijg je met groepen jongeren van diverse komaf die allemaal een mooi stuk in de kraag hebben.

  Ik zie dan ook werkelijk geen reden deze jongens op de strontkar door het dorp te rijden want dat voegt helemaal niets toe. Dat de politie ze thuis komt bezoeken is volgens mij al een behoorlijke les voor ze.

  Los daarvan: als de reden voor deze ruzie is geweest: “jullie zijn indringers in ons dorp”… tja, erg kortzichtig. Blijkbaar ben ik dan ook een indringer met mijn Groningse afkomst, en dat baart me wel wat zorgen want wij wonen al 8 jaar ontzettend graag in dit mooie dorp.

 9. Dirry zegt:

  Ja we zijn allemaal jong geweest en natuurlijk hebben we allemaal, of tenminste de meesten van ons, wel eens een pilsje gedronken en zijn we wel eens een keertje erg lacherig of een beetje aangeschoten geweest. Maar het drankgebruik van tegenwoordig is wel er hoog en loopt de spuigaten uit. De agressiviteit die daaruit voortvloeit kan ik maar niet normaal vinden ….
  Ik hoef geen namen op een lijst te zien,ik heb een paar namen gehoord en dat vind ik stuk voor stuk vreselijk aardige jongens, waarvan ik het jammer vind dat ze zo te keer zijn gegaan.
  Ik vermoed en hoop dat ze achteraf flink van zichzelf geschrokken zijn.
  De lering die ze hieruit moeten trekken is volgens mij: verminder je drankgebruik en probeer een positieve tegenzet te doen naar de groep in Langedijk. Zelf denk ik hierbij aan een stuk maatschappelijke dienstverlening in Langedijk, in overleg met deze jeugdvereniging.

 10. Job zegt:

  Dreigen, let wel dreigen met een strafblaadje

 11. DoDo zegt:

  Een mening is gauw gevormt,dat blijkt ook op bakkeveen.nl. de daders, nog de ouders hebben niet eens de kans gehad om te reageren. Zo snel stond er een ingezonden stuk op B’veen.nl. Denk dat de meeste betrokken kinderen het hun ouders, nog niet eens hebben kunnen of durven vertelen, dat ze er bij waren geweest.
  Maar het medium Internet is machtig. Maar of het de goede is geweest. Ik denk het niet, had geloof ik eerst maar een een belronde of een ritje op de fiets door het dorp gemaakt. En alle betrokkenen om de tafel gezet en gezegd ,van hoe lossen we dit op. Stukken op internet wat altijd rond ,zal blijven zingen, stukken in de krant,en TV . Het Brengt je niets!!!! Er zijn alleen veel verliezers in dit verhaal.

 12. m zegt:

  Ik moet hier toch DoDo gelijk in geven.
  Het is te snel hier op deze site gezet, Het is natuurlijk hot nieuws zo komt het tenminste over, Maar de betrokkenen hebben heus wel spijt dit is volgens mij nooit echt de opzet geweest.
  Het is volgens mij totaal uit de hand gelopen en de andere partij wordt nu geheel
  als slachtoffer benoemd.
  We waren er niet bij het zijn 2 verschillende verhalen die je hoort.
  Natuurlijk had het nooit mogen gebeuren maar dat beseffen de jongens nu ook best zelf.
  Ze worden nu gestraft en krijgen een straf blad wat hun hele leven mee moeten dragen en dat is mischien wel de grootste straf .

 13. n zegt:

  @ m
  Het bericht over de vechtpartij stond al uren eerder op Wâdnet, voordat het op deze site te lezen was en het was een politiebericht. Waar hebben we trouwens hier anders een website voor in het dorp? Om met oud nieuws te komen en nieuws wat iedereen welgezind moet zijn? Wat is dit voor censuur?

 14. l zegt:

  inderdaad wat maakt het nou weer uit, nieuws is nieuws alsof de meningen die hier worden gevormd ook maar enige uitwerkingen zullen hebben op de realiteit, so what’s the big deal over dat het er te snel op staat, dan moet je dit maar niet lezen. Internet is gewoon een open riool, leg je neer bij de sociale media.

 15. Sjaak zegt:

  Off-topic onderwerpen zijn machtig!

 16. peter zegt:

  Voor iemand die annoniem reageert is het raar dat deze vraagt aan anderen zich bekend te maken.

 17. - Romke - zegt:

  – Romke – was even uit de running, maar daar is-ie weer (te zeuren): Er is een
  reclamewet die zegt: “Het geeft niet h o e je in het nieuws komt, a l s je maar
  in het nieuws komt. Laat dat een troost zijn voor toeristisch Bakkeveen.

Geef een reactie