Poll: Honden in het bos?

De nieuwe poll luidt:

Honden in het bos?

– Altijd aangelijnd.

– Mogen wel loslopen.

– In het weekeinde aanlijnen, verder los.

Toelichting: Staatsbosbeheer begint op 1 juli in de bossen van het Groningse Sellingen een proef, waarbij honden in het weekeinde aangelijnd moeten zijn maar los mogen lopen op doordeweekse dagen. Ook iets voor Bakkeveen?

Je kunt je mening geven door te stemmen! Op de openingspagina van www.bakkeveen.nl staat de poll; in het midden, naast de advertentie.
Stem en kijk vervolgens wat anderen er van vinden.

Over de laatste poll: Ik ben voor afschaffing van:, hebben 101 bezoekers hun mening gegeven.

De uitslag:

– Koninginnedag.: 8%
– Bevrijdingsdag.: 3%
– Dodenherdenking.: 0%
– Alles mooi zo laten.: 86%

 

Zoals wel een beetje verwacht willen de meeste stemmers alles bij het oude laten. De dodenherdenking moet in ieder geval blijven bestaan.

Geplaatst in: Opmerkelijk

14 reacties op “Poll: Honden in het bos?

 1. Luus zegt:

  Krijgen we DIE duscussie weer ??? In het voorste gedeelte is het hondenlosloopgedied en achter de hekjes moeten ze aangelijnd, zo is het altijd geweest en zo moet het ook blijven ! Vandaag liep ik met de hond en vond 5 x!!! MENSEN/KINDERPOEP in het bos(honden gebruiken namelijk geen papier om af te vegen).
  Laten we een volgende poll houden over de uitrij-mogelijkheden met je paard aan de oostkant van Bakkeveen. Aan die kant zijn er veel paardeneigenaren, die met gevaar voor ongelukken door het dorp moeten om in het bos te rijden.

 2. patrick zegt:

  @ Luus
  Hoezo om met paarden in het bos te rijden? Dat is helemaal niet toegestaan en bovendien brengen paarden nog meer schade aan de bospaden toe dan mountainbikers, om over de bulten paardenmest nog maar te zwijgen. Opzouten met die beesten.

  En kom nu niet aan met het argument dat er (wilde) pony’s loslopen op de heide.

 3. Aukje zegt:

  Als die ruiters nou ook eens de poep opruimen die de paarden onderweg produceren. Dat vind ik een erg grote ergernis van Paarden, lopen ze over de weg of het voetpad en dien hun behoefte. En ik heb nog nooit gezien dat dat opgeruimd werd, terwijl er wel kinderen spelen en mensen langslopen. Zo ook op het voetpad bij de scholen, een heerlijke lange poep van paarden, en daar mag iedereen maar langs lopen, vooral erg vervelend als het er ligt terwijl er vlooienmarkt is.

 4. Luus zegt:

  @Patrick, tegenwoordig hebben paarden geen ijzers meer om, dus is er geen schade. kijk eens naar de staat van het invalidepad, helemaal stukgereden door mountainbikers.

 5. Luus zegt:

  @Aukje, je slaat de spijker op zijn kop ! Als er paardenpaden worden aangelegt door het oostelijke bos dan hoeven we niet door het dorp ( ik ruim de mest trouwens wel op). Wandelaars mogen niet op paardenpaden lopen, dus probleem opgelost.
  En Patrick, dat opzouten van jou, dat kan ook wat vriendelijker, ieder zijn hobby.

 6. Luus zegt:

  @Patrick. Je schrijft dat het niet is toegestaan , paarden in het bos. Maar in het Oude Bos mag het wel degelijk, er zijn zelfs paardenpaden aangelegt en er is een routekaart bij de VVV te verkrijgen met ruiterroutes. Het is maar dat je het weet…

 7. patrick zegt:

  Ieder zn hobby inderdaad maar het zou erg plezierig zijn als iedereen zich daarbij aan de regeltjes houdt. Ik zie bijvoorbeeld de laatste jaren letterlijk óver de duinen steeds bredere paden ontstaan die mountainbikers daar met hun respectloze gerag en gecross laten ontstaan.

  Als ik door het bos bij de Slotplaats kom zie ik wel degelijk zéér regelmatig paardensporen en ook vrij regelmatig zelfs sporen van crossmotoren.

  Daarnaast ben ik geen dierenliefhebber en heb ik er een grote hekel aan als ik een niet-aangelijnde hond tegenkom, ook al mag dat (helaas) op de zandverstuiving. Ik heb kleine kinderen; waar ga je met ze heen voor een kleine wandeling? Inderdaad, juist naar het toegankelijke gebied rond het invalidenpad waar je dan vervolgens door allerlei honden onder de voeten wordt gerend, om maar niet te spreken over de talloze keren dat je met de schoenen vol stront weer thuis komt.

  Gaan er trouwens paardenmensen helemaal te paard over het fietspad naar het Oude Bos om daar dan uiteindelijk het bos in te gaan?

 8. Dirry zegt:

  @ Patrick
  Als je een hekel aan loslopende honden hebt, moet je niet in een losloopgebied voor honden gaan lopen ….
  Doe je dat wel, dan is het geen wonder dat je je gaat ergeren.
  Er zijn hier heus wel andere korte wandelroutes te vinden, waar je met je kinderen kunt wandelen.

 9. vnicent zegt:

  Nou mijnheer Patrick u zit nogal hoog van de toren te blaten ! De wereld is niet alleen voor kinderen gemaakt die overal maar moeten kunnen spelen. Er wordt voor een vermogen voor deze bevolkingsgroep uitgegeven. Ook zijn er mensen die willen genieten van de natuur met hun beste vriend, de hond, die minder kost en als er kosten zijn, die dan voor rekening komt voor de baas. Er zou subsidie moeten komen voor meer afvalbakken met poepzakjes er bij zodat men de ontlastig kan opruimen.Ook gewone afvalbakken zodat de afval van u en uw bloedjes netjes daar in kwijt kunt want dat is een hele grote ergenis van mensen die in de natuur met hun hond lopen. Mensen(kinderen) laten meer onafbreekbare troep achter dan hondenmensen! Hondenpoep wordt gegeten door vogels dus voer voor andere bosbewoners, wist u dat ?
  Er is inderdaad meer paardenverkeer op de paden in onze natuur rondom ons en dat is tezien aan de ontlasting en toch ook de paden die kapot gereden worden en dat vind ik jammer.Geef hen hun eigen paden en ook eigen paden voor de mountainbikers want die kunnen er ook wat van als het om overlast gaat met hun onhebbelijk gedrag,van opzouten wij komen eraan dus
  wegwezen !
  Verder geef meer ruimte aan de loslopende hond, alleen moet de eigenaar zelf zijn VERANTWOORDELIJK nemen of de hond dit aankan. Let vanaf april tot september wel op voor de jonge bewoners in de natuur. Dit geld ook voor mensen en hun kinderen.
  ALS LAASTE, LAAT IEDEREEN ZIJN TROEP OPRUIMEN BINNEN EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM EN LAAT DE OVERHEID MAAR GOED EN INTENSIEF GAAN CONTROLEREN DAN ZIJN ER VEEL MINDER ERGENISSEN. ANIMAILCOPS LETS GO !!

 10. patrick zegt:

  Vnicent

  Ik weet niet waar u het vandaan haalt maar u hoeft zich over de opvoeding van mij en mijn kinderen beslist geen zorgen te maken.

  U zegt dat ik hoog van de toren blaat maar u zegt in andere woorden exact hetzelfde als ik. Bedankt daarvoor.

 11. J zegt:

  Honden aan de lijn, altijd, dus ook in het bos!

 12. 357kurt zegt:

  Voor iedereen ruimte maar wanneer het overlast veroorzaakt maatregelen treffen. Volgens mij zijn er voldoende recreatiemogelijkheden (zandpaden) bijvoorbeeld in de omgeving Norg en achter de Slotplaats.

 13. m zegt:

  ik als honden bezitter en liefhebber zorg ervoor dat ik in het weekend de hond aangelijnd hou, omdat er dan erg veel mensen in het bos lopen en sommigen angst hebben. door de week laat ik hem lekker los daar waar het mag!!!!!!
  Dat vind ik een prima compromie……. voor mijn hond en mijn medemens.

 14. Dirry zegt:

  Er komen in deze tijd van het jaar veel schoolgroepen in de duinen, bijvoorbeeld om speurtochten te houden.
  Wat ze zich niet realiseren is, dat hier vooraan in de duinen een losloopgebied is.
  Geregeld spreek ik de leiding van zo’n groep aan, om hen er op te wijzen dat ze de kinderen moeten waarschuwen om niet met een hele groep enthousiast op een hond af te stormen, maar om honden voorzichtig en rustig te benaderen.
  Stormen kinderen wild op een hond af, dan kan het gebeuren dat deze zich bedreigd voelt en dan kan gaan brommen, blaffen en zelfs bijten.
  Zo zie je maar weer, dat kennis van hondengedrag veel narigheid en misverstanden kan voorkomen en daarom geef ik mensen uitleg over mijn hond.

Geef een reactie