Een (kleine) ramp op De Twakamp

Na een periode van droogte, waar heel Nederland het over heeft, heeft zich nu toch een ramp(je) voor gedaan op het volkstuinencomplex De Twakamp.

19.30 uur er wordt met grote kracht op de deur geklopt. Ik snel naar de voordeur want wat is er aan de hand. Jan staat met een verschrikte blik in de ogen een verhaal uit de doeken te doen over een grote ramp. “Je moet snel met je camera naar de tuin want er is iets gebeurd wat zijn weerga niet kent……..”. Ik maan hem een beetje tot kalmte en ga even later toch maar even kijken. Jan gaat ondertussen naar huis om een sterke bak koffie te zetten en als ik later bij hem langs ga is alles weer goed.

Maar op de tuin is inderdaad wel wat gebeurd:

De meeste gewassen hebben, tot nu toe, de droogte goed doorstaan. Vooral door toedoen van veelvuldig gericht water geven. Maar de afgelopen 2 nachten heeft het een beetje gevroren en het blijkt dat vooral aarappelen daar niet tegen kunnen. Veel moeite voor niets, maar goed ook daar leren we weer van zullen we maar zeggen.

bekijk de volgende foto’s maar eens……..

Geplaatst in: De Twakamp

4 reacties op “Een (kleine) ramp op De Twakamp

 1. jonne zegt:

  Wat een ramp!

 2. Tijsen zegt:

  Japan heeft fukushima, bakkeveen heeft verdorde aardappelplantjes

  gelukkig maar..

 3. Dirry zegt:

  Volkstuinders, hopelijk komt er snel (ook voor jullie) regen. Hoe jullie met gietertjes water sjouwen toch de boel nog groeiende weten te houden is een compliment waard!

  @Tijsen, Fukushima is een mega-ramp!
  Ik ben wel benieuwd hoe men in Bakkeveen inmiddels over kernenergie denkt. Misschien een onderwerp voor de volgende poll?

 4. pollschriver zegt:

  @ dirry. Bedankt voor de pollsuggestie. Zal het overwegen.

Geef een reactie