Brandweeroefening in Bakkeveen

Bij de Belvedère in Bakkeveen aan de Mjumsterwei werd afgelopen dinsdag (10-05-2011) een brandweeroefening gehouden.

De brandweer moest een aantal mensen vanaf de Belvedère redden. De Belvedère stond onderaan in brand, die door een auto veroorzaakt was. Hierdoor konden de slachtoffers in eerste instantie niet naar beneden worden gehaald, omdat de uitgang geblokkeerd was.

Het slachtoffer op de Belvedère, die buiten bewustzijn was, is gered door de brandweer met de ladder van de brandweerwagen. Het andere blusteam heeft de brand geblust waardoor de andere slachtoffers naar beneden konden worden gehaald. Samen met de BHV’ers werden de slachtoffers in veiligheid gesteld.

Het is belangrijk om dergelijke oefeningen te houden. Wanneer er daadwerkelijk een calamiteit ontstaat, moeten hulpverleners precies weten wat ze moeten doen. Je moet ten slotte op alles voorbereid zijn.

Hieronder een kleine impressie van deze brandweeroefening.
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

Geef een reactie