Bakkeveenster snelheidsduivel gesnapt op de A7

Teletekst Omrop Fryslan (11:22):

In 58-jierrige ynwenner fan Bakkefean moast tongersdei syn rydbewiis ynleverje foar te hurd riden. Hy ried jûns let mei 178 kilometer yn ‘e oere op de A7. Dêr is 120 it maksimum.

Bij een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding van 50 kilometer of meer moet je je rijbewijs inleveren. Ik ben benieuwd hoe lang ie zijn rijbewijs kwijt is aan de justitie & politie naast de fikse boete die betaald moet worden.

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

16 reacties op “Bakkeveenster snelheidsduivel gesnapt op de A7

 1. auke orgel zegt:

  balstien yn e skoeg seker

 2. Sjef zegt:

  nooit werom jaan dat bewiis

 3. Andries zegt:

  @Sjef Verder alles goed?????? Alsof we hier te maken hebben met een zware crimineel. In Nederland moet je eerst 15x gepakt worden voor winkeldiefstal, wil je een boete krijgen van 50,-. Maar de automobilist is een makkelijke prooi om uit te melken.

  En wees nou eerlijk, met de huidig auto’s heb je bij 178 km/h nog steeds het idee dat je stil staat.

 4. Sjef zegt:

  heeft niets met uitmelken te maken maar gewoon aan de regels houden, fatsoen noemen ze dat ook wel. Ik vind dat als je 58 km/uur te hard rijd je niet aan de eisen voldoet om zo’n bewijs te hebben. En wees nou eerlijk als je wilt racen moet je dat op een cicuit doen niet op een openbare plaats waar onverwachte situaties altijd op de loer liggen, een ree op de weg had zijn dood al wel kunnen zijn (dat zou dan wel weer jammer geweest zijn voor die ree).
  En ja ook winkeldieven moeten ze harder aanpakken, niet eerst 15x oppakken maar direkt aanpakken.

 5. Andries zegt:

  Ik denk niet dat we het eens zullen worden op dit onderwerp.

 6. jonne zegt:

  Niemand weet hoe de situatie op de weg was rond dat tijdstip. Misschien reed er wel bijna niemand. Iedereen weet dat in het Noorden des lands de snelwegen ’s avonds ontzend rustig zijn. Op zo’n moment vindt ik dat als er verder niemand rijd dat je best even de pedaal wat harder mag indrukken. Volledig op eigen risico. Ja, en als je dan gepakt wordt dan moet je natuurlijk niet raar opkijken…

  Wie z’n gat brand… moet op de blaren zitten… Maarja, zo’n zware overtreding vindt ik dit niet. Het is inderdaad geen crimineel ofzo Andries.

 7. Jan zegt:

  Is dat nou zo erg??? Beetje te hard rijden midden in de nacht.? Moet die man toch zelf weten , toch ? Sjefke ziet teveel naar het programma wegmisbruikers.
  Zeker ook een groot fan van “ome Koos” ( Spee)

 8. bouke boerenhulp zegt:

  Niet sjef ziet te veel naar het tvprogramma, sjef kijkt te veel naar het tvprogramma. typisch fries…

 9. ytsje zegt:

  wy moatte ús oan de regels hâlde, dat stiet yn de wet en dy is der net foar neat. Dus ik bin ik der mei iens dat dy 58 jierrige man syn riidbewiis ynleverje moat. Dus, wa syn gat brând….moat op de blierren sitte, Jonne. En stel dat wy dat allegeare mar dwaan soenen dan soe it hearlik rêstig op de dyk wêze. Want ik fiel my beslist net fertrouwd op de sneldyk mei sokke hurde riders. Eigen skuld dikke bult.

 10. ytsje zegt:

  wy moatte ús oan de regels hâlde, dat stiet yn de wet en dy is der net foar neat. Dus ik bin ik der mei iens dat dy 58 jierrige man syn riidbewiis ynleverje moat. Dus, wa syn gat brând….moat op de blierren sitte, Jonne. En stel dat wy dat allegeare mar dwaan soenen dan soe it hearlik rêstig op de dyk wêze. Want ik fiel my beslist net fertrouwd op de sneldyk mei sokke hurde riders. Eigen skuld dikke bult.

 11. ytsje zegt:

  wy moatte ús oan de regels hâlde, dat stiet yn de wet en dy is der net foar neat. Dus ik bin ik der mei iens dat dy 58 jierrige man syn riidbewiis ynleverje moat. Dus, wa syn gat brând….moat op de blierren sitte, Jonne. En stel dat wy dat allegeare mar dwaan soenen dan soe it hearlik rêstig op de dyk wêze. Want ik fiel my beslist net fertrouwd op de sneldyk mei sokke hurde riders. Eigen skuld dikke bult.

 12. Anne Analfabeet zegt:

  @BB
  Hoofdlettergebruik is volgens mij in zowel de Nederlandse als de Friese taal nog steeds een gebruikelijke en belangrijke regel. Typisch geval van pot en ketel…

 13. jonne zegt:

  Ytsje, Lees mijn stuk nogmaals. Met rond dat tijdstip (’s nachts) bedoel ik dat het niet veel uitmaakt. Dan rijd er bijna niemand op de “sneldyk”.

 14. 357kurt zegt:

  Jammer genoeg bestaat er nog niet een kentekenscanner voor politie/VROS wagens, leuke add-on voor de Stinger DSi : melding krijgen van naderend politievoertuig.

  Mischien gezichtsherkenning op basis van de snor van de bestuurder (agenten hebben toch altijd een snor?)

 15. bouke boerenhulp zegt:

  haha! Zou handig zijn Kurt.

  @Anne Analfabeet
  Met mijn telefoon is Hoofdletters plaatsen nog al irritant. Maar bedankt voor de opmerking. Vindt je het vervelend dat ik friese mensen er op wijs dat ze soms rare uitspraken hebben?

 16. lobke zegt:

  allegeare mar wat minder seure…………

Geef een reactie