3PWT: 15.000 euro voor goede doel (update)

Zaterdag 14 mei 2011 is de 3e aflevering geweest van de 3 Provincien wandeltocht.

[15 mei onderaan deze tekst link naar filmpje toegevoegd]

De weersomstandigheden waren goed: temperaturen iets onder de 15 graden, vrijwel droog op een paar spetters in de loop van de ochtend en ook vaak de zon erdoor. De wind was vrij stevig, maar in de begroeide omgeving hadden de wandelaars daar weinig last van.

Er hebben ruim 3000 wandelaars deelgenomen. Iedereen betaalde € 5,– voor het goede doel: het wandelproject van Koninklijke Visio. De opbrengst was derhalve € 15.000,– De cheque werde zaterdag in de loop van de middag door een vertegenwoordiger van De Friesland Zorgverzekeraar aan Koninklijke Visio overhandigd.

De eerste wandelaars waren ’s ochtends al voor 7 uur aanwezig, terwijl de start pas vanaf 8 uur was. Het parkeren van de maar liefst 1200 à 1300 auto’s vond plaats op de parkeerweilanden van de vlooienmarkt. Gelukkig kon er wederom gebruik worden gemaakt van het weiland van Mts. De Jong, wat vlak van te voren keurig gemaaid was. Er was dus ruim voldoende parkeergelegenheid voorhanden.

De wandelroutes liepen ook dit jaar in oostelijke richting. De langere routes kwamen ver voorbij het 3 Provincienpunt langs de Zwartendijkster schans in Een-West en tot aan Roden toe. Op de terugweg werd de schaapskooi aangedaan.

Er heeft zich voor zover bekend 1 serieus ongeval voorgedaan: iemand van de 15 km is gestuikeld op een bospad in het Mandefjild over een boomstronk en daardoor het been gebroken. Deze mevrouw is met de ambulance afgevoerd.

Hieronder de foto’s nabij de finish rond 15:45 uur. Meer foto’s en een filmpje volgen vanavond nog.

En schrijf maar vast in de agenda: de vierde 3 Provincien Wandeltocht zal zijn op zaterdag 12 mei 2012 (de dag voor moederdag !).

Reactie’s van deelnemers gevonden op het web:

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

4 reacties op “3PWT: 15.000 euro voor goede doel (update)

 1. Eppie zegt:

  Leuk gedaan GertJan en Wiedse.

 2. G&W PRODUCTIES zegt:

  `t is erg leuk dat ons filmpje er op mag staan, wij bedanken jullie er voor.

  (voor meer filmpjes kijk op: http://www.kinderlines.nl/hp/gwshow.html)

  Groetjes: Gertjan & Wiedse van de G&W PRODUCTIES.

 3. Jan van Dalen zegt:

  Heren van G&W Producties: als jullie nog meer filmpjes over Bakkeveen publiceren, sturen jullie ons dan een email met link, zodat nog meer mensen jullie werk kunnen bekijken ?

 4. Jeen zegt:

  Hallo Gertjan en Wiedze

  Wat hebben jullie dit leuk gedaan en net wat Jan van Dalen schrijft als jullie meer van zulke leuke filmpjes hebben doorsturen dan kan iedereen er van genieten.

Geef een reactie