Poll: Opsplitsing van Opsterland is een wijs advies.

De nieuwe poll luidt:

Opsplitsing van Opsterland is een wijs advies.

– Helemaal mee eens.

– Niet doen.

– Geen mening

Toelichting: Herindeling OpsterlandGemeentelijke herindeling is momenteel een hot item in Friesland. Een commissie van wijze heren is van mening dat de huidige 27 Friese gemeenten kunnen worden teruggebracht tot 9. In een recent advies aan Gedeputeerde Staten staat dat de gemeente Opsterland moet worden opgedeeld tussen de gemeenten Smallingerland, Heerenveen en de Stellingwerven. Een wijs advies? Bakkeveen zou dan bij de Stellingwerven komen.
 

Je kunt je mening geven door te stemmen! Op de openingspagina van www.bakkeveen.nl staat de poll; in het midden, naast de advertentie.
Stem en kijk vervolgens wat anderen er van vinden.

Over de laatste poll: Ik zie het project Dúnsan nog wel zitten, hebben 115 bezoekers hun mening gegeven.

De uitslag was:

Ja: 41%
Nee: 38%
Dúnsan, wat is dat?: 16%
Geen mening: 3%
 

Hoewel driftig gestemd is op deze poll, is het wel opvallend, dat er helemaal geen discussie is losgebarsten. Geen enkele reactie! De toekomst zal duidelijk maken wat er terecht komt van Dunsan. Een krappe meerderheid is nog wel optimistisch.

 

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

4 reacties op “Poll: Opsplitsing van Opsterland is een wijs advies.

 1. Aukje zegt:

  De poll staat er nog niet, maar ik hoop niet dat de splitsing op deze wijze doorgaat. Het liefst blijf ik in Opsterland wonen, en kan het echt niet anders, dan Smalllingerland maar niet de Stellingwerf, ik heb niets in Oosterwolde te zoeken en heb daar helemaal geen feeling bij.

 2. Jan van Dalen zegt:

  Mij bekruipt de vraag op Opsterland Bakkeveen wel wil houden. Pas nadat Plaatselijk Belang de slechte onderhoudstoestand van “de Brink” heeft aangekaart komt de gemeente in actie. Zij stellen de verf beschikbaar en de Bakkeveensters mogen schoonmaken, schuren en verven. Op zich heb ik geen enkel probleem met de zelfwerkzaamheid, maar het geeft te denken over de kennis van de gemeente over ver van het bestuurscentrum afgelegen dorpen. Opsterland nu al te groot ?

 3. Andries zegt:

  En dan leuk naar Oosterwolde moeten voor een paspoort of rijbewijs. Daar komen we gelukkig bijna elke dag? Bakkeveen is volledig op Drachten georiënteerd, dus het zou dan verstandiger zijn om bij Smallingerland te komen.

  Volgens mij heb ik laatst gehoord, dat Opsterland de laatste jaren een behoorlijke reservepot heeft opgebouwd van +/- 45 miljoen. Dit is dus betaald door de inwoners van Opsterland. Wanneer we samen worden gevoegd bij een andere gemeente zal deze reservepot ook wel ineens verdampen. NIET DOEN DUS.

 4. Jan zegt:

  Nee, in Beetsterzwaag kom je momenteel elke dag….
  En is Smallingerland niet die gemeente die wil uitbreiden met meer huizen en industrieterreinen en wegen?? Lijkt me niet verstandig alszijnde een “groen” dorp… En niks geen bereikbaarheid verbeteren, dat is al goed genoeg. De komende jaren gaat het ook echt niet drukker worden in Friesland (lees: bevolkingskrimp).

  @Jan, zou het niet heel onverstandig zijn van Gemeente Opsterland om Bakkeveen van de hand te doen alszijnde een toeristische trekpleister?? En om nou te suggereren dat Opsterland dat wil omdat de Brink er blijkbaar slecht uitziet, lijkt me sterk… Ik denk dat een PB moet aangeven richting de Gemeente als er iets moet gebeuren in een dorp, dat moet vast niet vanuit de Gemeente zelf komen…

Geef een reactie