Eerste ongeval op veilige Mjumster Wei….

De Mjumsterwei en Jarig van der Wielenwei worden veiliger gemaakt.
Of dat is gelukt ?

Op dinsdagavond 26 april vond een eenzijdig ongeval plaats daar waar de Jarig van der Wielenwei over gaat in de Mjumsterwei (dus nabij de schaapskooi van het Fryske Gea). In de nieuw gecreeerde scherpe bocht aldaar is een auto in de diepe sloot gereden: de automobilist reed rechtdoor ….. in plaats van de scherpe bocht naar links te nemen (komende vanuit Allardsoog).

De buren hebben de auto er weer uitgetrokken met behulp van een shovel. De automobilist had geen letsel; met de auto was het slechter gesteld.

De omwonenden verzoeken de gemeente een lantaarnpaal en een bord “scherpe bocht” te plaatsen, want als er echt persoonlijk letsel optreedt dan is het pas goed mis. 

Foto’s: Klaartje van Wijk. 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

13 reacties op “Eerste ongeval op veilige Mjumster Wei….

 1. Jan zegt:

  Volgens mij is voor de jarig van der wielenwei en een gedeelte van de mjumsterwei een geslotenverklaring aangegeven. Alleen de aanwonende mogen zich op dit weggedeelte begeven en hun visite. Er van uitgaande dat deze de visite er op wijst welke veranderingen in het weg zijn aangebracht.
  Zolang de werkzaamheden niet zijn afgerond kunnen er wellicht nog openbare verlichtingspaal geplaatst worden.
  Het neemt niet weg dat deze bezitter van deze rode auto misschien wel dubbel pech heeft. de auto stuk en wat doet de verzekering in zo’n geval?

 2. Fokje de Vries zegt:

  Ik had ’s ochtends de gemeente nog gebeld en aangegeven dat er iets moest gebeuren voordat er ongelukken zouden komen. De woorden waren nog niet koud of er lag al een auto in de (diepe) sloot. We hebben het zicht op de scherpe bocht en we zien iedere dag meerdere keren dit soort (bijna) ongelukken ontstaan. Dit kan toch niet de bedoeling van de aanpassing van de weg zijn? Het zou veiliger worden!!! We hebben inmiddels niet de indruk dat door de diverse aanpassingen de weg nu veiliger is geworden. In tegendeel zou ik bijna willen zeggen. Ik ben het met Klaartje eens dat er in ieder geval een lantaarnpaal moet worden geplaatst, zodat de scherpe bocht duidelijker in zicht komt. Lantarenpalen bij alle wegversmallingen zou zowiezo geen overbodige luxe zijn.

 3. 357Kurt zegt:

  Goed bezig zeg ik dan maar weer.

 4. Tiny zegt:

  Aanwonenden bereikbaar, en net zoals Jan zegt er staat een geslotenverklaring aangegeven. Maar hier slaan de meeste automobilisten geen acht op.
  En bovendien, mag je op dit moment hier ook maar 30 km rijden.
  ??!! Hoe kan dit dan gebeuren??

 5. Alex zegt:

  Tja, we zagen deze auto al flink (weg)rijden hier dus met als gevolg ???
  Zoals alle auto’s en motoren hier wordt er flink ‘gegast’ tot aan die bewuste knik in de weg, ja en dit krijg je dan, dussss, boontje komt………..
  En we denken dat het hier niet bij zal blijven de ‘knikken’ zijn inderdaad verraderlijk.
  Maar goed afgelopen weekend (pasen) heerlijk hier buiten gezeten, stofkap op, koffiebekers afgeschermd, etc.
  We zijn maar opgehouden met tellen maar zondag zijn hier bijna 100 auto’s en (bijna) evenzoveel motoren langs gereden, zo ook ongeveer 2-de paasdag, hoezo gesloten verklaring.
  Velen keerden, goh het kan toch niet, voor wie de dare-devil was reed over het pad bij ons hofje jarig v.d. Wielewei 11 t/m 21, met grote stofwolken tot gevolg.
  En die helemaal schijt had aan alles, de hekken aan de kant en dan maar Dirtbiken/of road rijden met de 4 wielletjes
  Waren zelf automobilisten die ‘ff’ de hekken aan de kant schoven en als dirtbikes/cars, door het rulle zand (een ruimte van amper 1.80 breed) reden om maar niet om te rijden, daarna al wegrijdend de hekken laten staan, met als gevolg dat er meerdere auto’s volgden…
  Zeg je d’r wat van kreeg je een grote bek, niet dag ik me daar wat van aantrok, maar het was me wel weer het weekendje hoor….

 6. Alex zegt:

  Tja, we zagen deze auto al flink (weg)rijden hier dus met als gevolg ???
  Zoals alle auto’s en motoren hier wordt er flink ‘gegast’ tot aan die bewuste knik in de weg, ja en dit krijg je dan, dussss, boontje komt………..
  En we denken dat het hier niet bij zal blijven de ‘knikken’ zijn inderdaad verraderlijk.
  Maar goed afgelopen weekend (pasen) heerlijk hier buiten gezeten, stofkap op, koffiebekers afgeschermd, etc.
  We zijn maar opgehouden met tellen maar zondag zijn hier bijna 100 auto’s en (bijna) evenzoveel motoren langs gereden, zo ook ongeveer 2-de paasdag, hoezo gesloten verklaring.
  Velen keerden, goh het kan toch niet, voor wie de dare-devil was reed over het pad bij ons hofje Jarig v.d. Wielewei 11 t/m 21, met grote stofwolken tot gevolg.
  En die helemaal schijt had aan alles, de hekken aan de kant en dan maar Dirtbiken/of road rijden met de 2 of 4 wielen.
  Waren zelf automobilisten die ‘ff’ de hekken aan de kant schoven en als dirtbikes/cars, door het rulle zand (een ruimte van amper 1.80 breed) reden om maar niet om te rijden, of erger nog, de pas neergelegde stenen uit hun verband rukten….daarna al wegrijdend de hekken laten staan, met als gevolg dat er meerdere auto’s volgden…
  Zeg je d’r wat van kreeg je een grote bek, niet dag ik me daar wat van aantrok, maar het was me wel weer het weekendje hoor….
  30 of 60 km gebied, met of zonder gesloten verklaring, het zal ook straks een racebaan blijven, proberen of men de quater-miles tijd kan verbeteren.

 7. 357kurt zegt:

  Quote : “Tja, we zagen deze auto al flink (weg)rijden hier dus met als gevolg ???
  Zoals alle auto’s en motoren hier wordt er flink ‘gegast’ tot aan die bewuste knik in de weg, ja en dit krijg je dan, dussss, boontje komt…….”

  @alex , dit is de tweede maal dat ik een proletarische en ongepaste opmerking van je tegenkom. Reeds eerder gaf je -in het andere topic over de aanpassingen op de Mjumsterwei- aan en ik quote :

  “Bij ons in de bocht ligt een soort van ‘graffel’ mooi laten liggen, flikkert vanzelf één een x de bocht uit, draadje spannen mag niet, om ons wordt de gehele Mjumsterwei en Jvd Wielenwei (weer) onverhard.
  Misschien dat dan aanwonenden, recreatieve fietser en dier veilig van deze weg gebruik kan maken ”

  Heb je een hekel aan verkeer? Heb je een hekel aan mensen? Vraag om een doorverwijzing naar een psycholoog over je nooit-gekregen-roze-kinderfiets want het is zo duidelijk te zien dat jij een zieke geest hebt mensen letsel te wensen.

 8. Klaas zegt:

  Alex is misschien wat kort door de bocht, maar om hem een zieke geest toe te dichten vind ik dan weer ongepast. Laten we het hier alsjeblieft over feiten en (gefundeerde) meningen hebben die over het onderwerp gaan en niet op de man/vrouw spelen.

 9. M.Schumacher zegt:

  @Alex, wat is de huidige snelste tijd op de quarter mile aldaar?
  eens kijken of ik die in de nabije toekomst kan aanscherpen.

 10. W zegt:

  Ja dit kan gebeuren, echter verlichting is geen optie, er is al lichtvervuiling genoeg in Nl en bij de wegversmallingen komen nog hekjes met reflectoren zodat deze zichtbaar zijn in je eigen verlichting. De weg is nog niet gereed en is afgesloten (formeel) mischien wat meer handhaving erop zetten totdat alles gereed is.
  Wat verhogingen zoals de weg Norg-Donderen zodat echt de snelheid eruitgaat is volgens mij de enigste echte optie, heel duidelijk de weg onplezierig maken voor doorgaand sluipverkeer.

 11. Jacob zegt:

  Nu heb ik niet veel verstand van auto’s en ben ik het niet steeds eens met wat
  357Kurt schrijft maar op 2 maart jl wist hij dit te schrijven:

  Quote: “jullie hebben gelijk, een voorwielaangedreven Volvo zal inderdaad problemen geven……..”

  Ik hoop echter wel dat hij het niet met zijn BMW X5 gaat proberen.
  Motto blijft: als het verboden is om in te rijden moet je er weg blijven en wacht nu gewoon even af tot alles klaar is en ga er dan eens RUSTIG op uit om de boel te verkennen. Ga daarna eens een oordeel vellen je zult zien het gaat allemaal best meevallen (zo is het toch meestal?)

 12. Luus zegt:

  En hoe zit het met de open dag bij de bessenkwekerij en de lammetjes dag, mogen we er naartoe rijden of is er een shuttle-busje ? Serieus ! Ik ben al weken niet over de Mjumsterwei gereden.???

 13. Jeen zegt:

  De bessen kwekerij is gewoon bereik baar staat hier ook aangegeven in het dorp . Dus daar mag je heen met je auto .

Geef een reactie