Poll: Bent u eens met de snelheidsverlaging op de Mjumsterwei van 80 naar 60 km/h?

Maar liefst 109 stemmen werden uitgebracht op de poll of de koe wel/niet in de wei moest.

Een aantal reacties gaf een heldere kijk op deze materie.
Bovendien nodigt Klaartje van Wijk de Bakkeveners uit om op 1 mei op hun boerderij langs te komen tijdens een open dag.
Hopelijk gaan veel inwoners op deze uitnodiging in.
Uit de uitslag blijkt dat een ruime meerderheid de koeien het liefst in de wei ziet.
De volledige uitslag:

Een koe hoort zomers in de wei, niet in de stal

 • Eens: 83%
 • Oneens: 11%
 • Geen mening: 5%


De volgende poll is op verzoek van Andries.
Dit naar aanleiding van de werkzaamheden op de Mjumsterwei:

Bent u eens met de snelheidsverlaging op de Mjumsterwei van 80 naar 60 km/h.

– Ja
– Nee
– Geen mening

Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij het nieuwsitem!

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

10 reacties op “Poll: Bent u eens met de snelheidsverlaging op de Mjumsterwei van 80 naar 60 km/h?

 1. appie zegt:

  Als het 60 km. wordt, hadden die dure vartragingstroken helemaal niet nodig geweest. Had voor al die euro’s oom agent wat vaker kunnen worden ingezet.

 2. 357Kurt zegt:

  15km zone was beter geweest d.m.v. zandpad..

  Serieus, afgezien van kruispunten en slecht overzichtelijke bochten zie ik geen meerwaarde in verlaging over het gehele traject.

 3. annamarie zegt:

  Een fietspad ernaast was wel leuk geweest, en dan ook 60 km per uur….
  dan wordt het nog leuk voor de fietsers…..

 4. Fokje de Vries zegt:

  De buurt is meerdere keren in actie gekomen voor de aanleg van een fietspad. Helaas nooit gelukt. Als alternatief voor een fietspad wordt de weg momenteel aangepast, maar of de fietser daardoor beter beschermd is, is voor mij een grote vraag. Er is een wegversmalling aangelegd in de eerste bocht vanaf het dorp richting Allardsoog. Een zeer onoverzichtelijk punt! Niet te hopen dat je als fietser daar bent en er wil ook nog een auto inhalen, of er komt van tegenovergestelde richting een auto. En ik geef je op een briefje dat dat soort situaties echt gaan ontstaan. Dan zijn er klinkers gelegd bij de afslag Slotleane, Dwarswijk, ter hoogte van boerderij De Vries, boerderij Balm, Nieuw Allardsoog en Nivon-huis. De klinkers zijn op dezelfde hoogte als de weg gelegd, dus de auto’s rijden er met dezelfde snelheid overheen. Deze aanpassingen leiden mijns inziens echt niet tot een ander rijgedrag. Ter hoogte van de overgang naar de Jarig van der Wielenwei was door de gemeente toestemming gegeven voor het rooien van een viertal bomen, maar helaas is het complete bomenbestand gerooid!!!!!! Er wordt daar een haakse bocht gecreeërd. Misschien te somber gedacht, maar wanneer vliegt de eerste auto daar uit de bocht (letterlijk en figuurlijk?).Ook worden daar klinkers gelegd en vrezen wij de geluidsoverlast die dat met zich meebrengt. Dus al met al ben ik nog niet razend enthousiast.

 5. Freek zegt:

  Vorige week kwam er iemand vanuit de Slotleane en ik van richting Allardsoog, diegene was in de veronderstelling daar voorrang te hebben. Is dit ook zo, worden/zijn de kruisingen bij bijv. Slotleane en Dwarswijk gelijkwaardig?

 6. Andries zegt:

  Freek, volgens mij en volgens de beelden op Google Streetview, heb je op dit moment voorrang wanneer je op de Mjumsterwei rijdt. Het is namelijk een voorrangskruising. Maar ik ga ervanuit dat na de aanpassingen het een gelijkwaardigekruising wordt, dit is namelijk vaak zo in een 60 km zone.

 7. Jappie v/d meulen zegt:

  Ik had ook het liefst een fietspad willen hebben daar
  Maar Fokje wat mij het meest verbaasd ,is dat ik dacht, dat hetgeen nu gebeurd in goed overleg met de buurt gebeurd is.
  Dat is dus niet zo ?

 8. Andries zegt:

  Wanneer er voor hetzelfde soort fietspad was gekozen als tussen Siegerswoude en Frieschepalen, was het waarschijnlijk niks duurder geweest dan nu.

  Voor de recreatie was een fiestpad ook een stuk beter geweest.

 9. w. zegt:

  Zoals al te verwachten komt de Poll natuurlijk slecht uit de bus voor de aanwonende.
  Op zich jammer, na de aanpassingen zal er nog wel een evaluatie komen over de werkzaamheden en wellicht dat er hier en daar nog wat extra opstakels kunnen worden aangebracht, ondanks dat het formeel is afgesloten weten er veel nog te hard te rijden, er is volgens mij afgelopen weekend al een eerste flits controle gehouden. (huidige toegestane snelheid is 30km) ben benieuwd.

 10. 357kurt zegt:

  “De klinkers zijn op dezelfde hoogte als de weg gelegd, dus de auto’s rijden er met dezelfde snelheid overheen.”

  Mmm nee, de klinkers liggen uit het lood en ca 15mm hoger dan het asfalt op sommige stukken (even opgemeten), dat leidt tot extra geluidsoverlast en klapperen van het onderstel van de auto (zeker met laag profiel banden). Het gaat ook niet om het creeren van een fysieke drempel maar een optische drempel, dan remmen de meeste automobilisten automatisch af, van een barricade drempel wordt je als omwonende echt niet vrolijk hoor..

  “er is volgens mij afgelopen weekend al een eerste flits controle gehouden. (huidige toegestane snelheid is 30km) ben benieuwd.”

  Waar? In Bakkeveen? BB (Bebouwde Kom) van het dorp is 30kmh maar niet ingericht als 30kmh zone dus 50kmh. Als ze flitsen of staande houden na een meting met een lasergun hebben ze geen rechtsgrond (en dat weten ze) en zal deze snel geseponeerd worden. (Na een simpele WOB aanvraag =opvragen stukken voor schrijven bezwaarschrift).

  Dit laat niet weg dat de gemiddelde automobilist simpelweg af hoort te remmen wanneer deze (een) fietser(s) tegenkomt. Vandaag fietste ik bijvoorbeeld over de Nije Drentse Wei en werd met regelmaat afgaand ingehaald met 60+ kmh en niet eens door bestuurders met snelle wagens maar door een Opeltje met grijze bestuurder welke wel heeeel erg dicht bij mij langs ging..

Geef een reactie