Nieuw leven in de schaapskooi

Nieuw leven in de schaapskooi

Op de grens van Fryslân en Drenthe ligt een prachtig natuurgebied met bos, heide en zandverstuivingen. Op zaterdag 2 april kunnen natuurliefhebbers onder leiding van een deskundige gids van It Fryske Gea een kijkje nemen bij de schaapskooi bij Bakkeveen. De excursie start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uren. Opgave voor de excursie kan tot vrijdag 1 april 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 3,- en kinderen tot en met 12 jaar € 2,- per persoon.

Drentse heideschapen
Op de Heide fan Allardseach graast een kudde Drentse heideschapen. De kudde helpt It Fryske Gea bij het natuurbeheer van de heide. De dieren zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen tussen de heide op te eten. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden. Ieder voorjaar worden er in de schaapskooi weer veel lammetjes geboren.

Diversiteit
Het Mandefjild is een publiekstrekker van de eerste orde. Jaarlijks komen duizenden bezoekers naar dit gebied voor een wandeling. Wandelaars vinden er alles wat ze verlangen van bos en heide tot zandverstuivingen. Ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuurhistorische elementen in het Friese landschap, kunnen hier terecht voor een heerlijke wandeling.
 

Geplaatst in: t Fryske Gea

1 reactie op “Nieuw leven in de schaapskooi

  1. [email protected] zegt:

    Hallo we hadden wel graag naar de lammetjes dag gewild maar ik kan nergens een route beschrijving of een adres vinden waar de schaapskooi staat. Hebben jullie misschien ook een adres voor mij.

    Mvg a.bijstra

Geef een reactie