Maak kennis met kunstenaars en hun kunst

Kunst in Opsterland

Een jaar geleden, in februari 2010, is de werkgroep Kunst in Opsterland opgericht door een aantal kunstenaars in Opsterland. Doel van de werkgroep is het ontwikkelen van gezamenlijke initiatieven die kunstenaars de gelegenheid geven zich professioneel te profileren.

Na een geslaagde kunstmarkt in september 2010 organiseert de werkgroep in mei 2011 de eerste Open-Atelier-Route Opsterland.

Tijdens de twee weekenden van 21 en 22 mei 2011 en 28 en 29 mei 2011 is het mogelijk om op een gezellige en informele manier kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Door de hele gemeente; van Ureterp, Siegerswoude, Bakkeveen, Wijnjewoude, Lippenhuizen tot Gorredijk, Beetsterzwaag en Nij Beets, stellen kunstenaars hun ateliers open voor publiek.

Het kunstaanbod is zeer divers. Het werk varieert van realistisch en figuratief werk tot abstracte kunst. Er is klein, maar ook groot werk te zien, zowel ingetogen en sprookjesachtig als zeer uitbundig. Onder de kunstenaars bevinden zich beeldhouwers, keramisten, en kunstschilders, maar ook de toegepaste kunsten in de vorm van sieraden en viltwerk en de podiumkunsten in de vorm van verhalen, poppenspel en muziek ontbreken niet in deze Open-Atelier-Route.

Op de website www.kunstinopsterland.nl staat alle informatie over de route en het programma. Het laatste nieuws is er te vinden en natuurlijk ontbreken links naar de websites van de deelnemende kunstenaars niet.

Routebeschrijvingen zijn gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende kunstenaars, herkenbaar aan het KunstinOpsterland logo. De route is per auto af te leggen, maar is ook, in gedeelten, per fiets goed te doen. Op de routebeschrijving zijn alternatieve fietsroutes aangegeven waardoor men ook kan genieten van de prachtige natuur in Opsterland.
De ateliers zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en het publiek is van harte welkom.
 

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie