Tandheelkundig Centrum Bakkeveen hield een Open Dag.

Woensdag 15 december 2010, hield het Tandheelkundig Centrum Bakkeveen van 17.00 tot 20.00 uur een Open Dag.
Op deze Open Dag kon men zich laten informeren over de behandelmogelijkheden op het gebied van beugels, kronen, implantaten en protheses.
Bovendien kon men een gratis tandvleescheck laten uitvoeren!
Maar ook kon men gewoon langskomen om een kijkje achter de schermen te nemen.

De aanleiding voor deze Open Dag, was het feit dat het Tandheelkundig Centrum aan de Merskekamp 32, in deze decembermaand alweer 10 jaar bestaat!
Tandarts Berry Duizendstra kocht op 1 december 2000 de tandartspraktijk op dit adres van tandarts de Bruine. Na een interne verbouwing van een maand, begon ze in januari 2001 met haar werkzaamheden in Bakkeveen, na voorheen acht jaar tandarts in Almere te zijn geweest.
Telde haar praktijk bij aanvang ongeveer 500 patiënten, vandaag de dag zijn dat er zo’n 2000. Een kleine praktijk, volgens haar zeggen, want een gemiddelde tandartsenpraktijk omhelst tegenwoordig al gauw 5000 patiënten.
Ruimte voor een tweede tandarts in Bakkeveen zit er dan ook niet in, maar daar staat tegenover dat Berry de beschikking heeft over een fijn team met preventie-assistentes en mondhygiëniste en kindtandverzorgende Grietje Algra.
De diverse behandelingen kunnen daardoor zorgvuldig uitgevoerd worden.
Een verbetering ten opzichte van de begintijd is, dat er veel technieken aanzienlijk verbeterd zijn, zoals bijvoorbeeld de beugel-en kroontechnieken. Ook de wortelkanaalbehandelingen zijn technisch verfijnder geworden, mede doordat tandarts Duizendstra nu over een microscoop beschikt.

In Bakkeveen kunnen we met recht trots zijn op deze goed uitgeruste tandartspraktijk, zeker ook gezien het toeristische karakter van ons dorp. Dat in de zomermaanden ettelijke campinggasten met pijnklachten op de praktijk van tandarts Duizendstra zijn aangewezen, is inmiddels een voldongen feit.

Aan de hand van onderstaande foto’s geven wij een beeld van het Tandheelkundig Centrum en de Open Dag.

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

3 reacties op “Tandheelkundig Centrum Bakkeveen hield een Open Dag.

  1. Jacob zegt:

    is dat nu een kauwgomballenautomaat (mooi scrabble-woord trouwems) die daar op de balie staat?

  2. Dirry zegt:

    Het wel een kaugomballenautomaat maar er zitten geen kauwgomballen in, maar een speeltjes, volgens mij ….

  3. Dirry zegt:

    Het is wel een kaugomballenautomaat, maar er zitten geen kaugomballen in volgens mij, wel speeltjes ….

Geef een reactie