Boskap in Beetsterzwaag valt niet goed, Bakkeveen komt ook aan de beurt ……

De boskap door de Bosgroep aan de Slotleane in Bakkeveen is nog niet begonnen,
in Beetsterzwaag waar alwel gekapt is, is men niet tevreden over het resultaat ……
Hopelijk draait het hier in Bakkeveen niet op hetzelfde uit …..

Zie onderstaande link:

www.dewoudklank.nl/profile/redactie/
article280986.ece/beetsterzwaag_kapdrift_bosgroep
_valt_niet_goed_bij_plaatselijk_belang

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

10 reacties op “Boskap in Beetsterzwaag valt niet goed, Bakkeveen komt ook aan de beurt ……

 1. peter zegt:

  waarom moet er gekapt worden

 2. Dirry zegt:

  Een bos moet met enige regelmaat opgeschoond worden, net als je computer.

 3. Jhonnie zegt:

  Wat is de reden dat dit dan niet eerder is gebeurd? In ieder geval niet in de laatste 15 jaar..

 4. peter zegt:

  dan zie ik het probleem niet

 5. Sjaak zegt:

  Dirry, moeten is een groot woord. Het is Nederlands om bossen e.d. netjes te houden.
  Met een schuin oog kijkend naar de oerbossen in Polen en de Ardennen, deze bossen zullen in Nederland niet gerealiseerd worden.

 6. patrick zegt:

  Laten we er niet omheen draaien: de werkelijke reden is de momenteel hoge houtprijs per m3. Eigenaar van deze percelen kan nogal wat voor dit hout krijgen en daarom is het nu voor hem/haar interessant dit bos te kappen. Dat dit onder het mom gaat van “onderhoud”; tja. En dat dit ten koste gaat van de recreatieve waarde van de percelen maakt al helemaal niet uit.

 7. jaap zegt:

  Waarom is hij/zij dan nog niet begonnen met kappen? En waarom zijn 2 jaar geleden ook al bomen aangestipt?

 8. patrick zegt:

  @jaap
  Dat vraag ik me dus ook af, want volgens de berichtgeving zou er afgelopen herfst gekapt worden. Wellicht is er iemand die de actuele stand van zaken kent?

 9. Rino Rietveld zegt:

  Over de boskap. Waarom er in een bos gekapt wordt hangt van de doelstellingen van de eigenaar af. De exploitatie van het hout is zo’n doelstelling vaak samen met subsidieregelingen. In mijn bericht van 28-08-2010 geef ik de toenmalige stand van zaken weer ( in het archief terug te vinden onder de titel “Boskap rondom de Slotleane, een tussenstand”). Uitstel was er indertijd omdat de inventarisatie door buro Faunax nog niet was afgerond, dit is inmiddels wel zo en iets daarvan is in het bos te zien aan de blauwe stippen en strepen waarmee sommige bomen “ontblest”zijn. De vertraging daarna zou zijn gekomen doordat de kap op de Veluwe door het natte weer niet zo vlot zou verlopen en daar de machines gebruikt worden die ook hier zouden worden ingezet. Of en wanneer de kap hier begint is mij op dit moment niet bekend.

 10. Rino Rietveld zegt:

  Over de boskap. Waarom er in een bos gekapt wordt hangt van de doelstellingen van de eigenaar af. De exploitatie van het hout is zo’n doelstelling vaak samen met subsidieregelingen. In mijn bericht van 28-08-2010 geef ik de toenmalige stand van zaken weer (in het archief terug te vinden onder de titel: ‘Boskap rondom de Slotleane, een tussenstand’). Uitstel was er indertijd omdat de inventarisatie door buro Faunax nog niet was afgerond, dit is inmiddels wel zo en iets daarvan is in het bos te zien aan de blauwe stippen en strepen waarmee sommige bomen ‘ontblest’ zijn. De vertraging daarna zou zijn gekomen doordat de kap op de Veluwe door het natte weer niet zo vlot zou verlopen en daar de machines gebruikt worden die ook hier zouden worden ingezet. Of en wanneer de kap hier begint is mij op dit moment niet bekend.

Geef een reactie