TNT-Brievenbus aan de Greate Kamp is verwijderd ….

Opvallend veel dorpsgenoten liepen afgelopen dagen tevergeefs naar de hen zo vertrouwde brievenbus aan de Greate Kamp.
Helaas ….ze troffen een lege plek aan. De rode brievenbus is afgelopen week woensdag verwijderd en er is geen nieuwe oranje voor in de plaats gekomen. Ook  niet op een andere locatie hier in de buurt.
Op maandag of dinsdag j.l. is alwel de rode brievenbus bij de Poi-supermarkt vervangen door een oranje exemplaar.
Bewoners van de straten rondom de Greate Kamp vrezen nu dat hun brievenbus verleden tijd is geworden. Erg jammer, omdat er altijd heel veel gebruik van deze brievenbus werd gemaakt.
Omstreeks 14 oktober werd er door TNT-post een huis-aan-huis brief in Bakkeveen verspreid, waarin in melding werd gedaan van veranderingen. Zoals:

 1. De Rode brievenbussen worden door oranje brievenbussen vervangen (in de meeste gevallen).
 2. Weinig gebruikte brievenbussen krijgen een betere en zichtbare locatie.
 3. Op de enkele brievenbus die verwijderd wordt, verwijst TNT naar de dichtsbijzijnde brievenbus. Wat er met de brievenbus gebeurd, wordt drie weken van te voren op de brievenbus vermeld.

Wat dit laatste punt betreft: Alhoewel ik vrijwel elke dag langs de brievenbus kom, heb ik nooit een bericht op de brievenbus gezien, waarin bekend werd gemaakt dat de brievenbus zou worden verwijderd. Ook andere mensen (die ik sprak) was dit niet opgevallen.

Mocht al iemand op de brievenbus een bericht hebben gelezen: Geef dit dan hieronder bij de reacties even door.

Ter informatie: De klantenservice van TNT is pas maandag weer bereikbaar en de website van TNT geeft geen informatie over verwijderde brievenbussen.
 

Geplaatst in: Opmerkelijk

34 reacties op “TNT-Brievenbus aan de Greate Kamp is verwijderd ….

 1. Arjel zegt:

  Afgelopen weken meerdere malen de brievenbus gebruikt, en nergens een aankondiging gezien!
  Heel jammer dit, want wij gebruikten deze brievenbus veel!

 2. Jacob zegt:

  Er is volgens mij wel een aankondiging geweest. De rode brievenbussen zouden vervangen worden door de oranje. Maar ook dat er hier en daar één verplaatst of geruimd zou worden. Even opzoek naar de nieuwe lokatie of er komt misschien toch nog een nieuwe een verrassing op zijn tijd is nooit weg.

 3. Job zegt:

  Moeten ze vooral doen in deze tijd. Men heeft bij TNT lak aan hun personeel en ook aan hun klanten blijkbaar…………

 4. Rob zegt:

  Geen enkele aankondiging dat de brievenbus definitief verwijderd zou worden. Nou dan maar vooral e-mailen en pakketjes via een concurrent versturen (als dat kan tenminste). Jammer voor de mensen die er werken.

 5. Jacob zegt:

  Wat een gedoe om een brievenbus terwijl er bij de Poiesz gewoon 1 staat. Zover is dat toch niet (om)lopen of fietsen. En pakketjes gaf je toch al bij de winkel af dus wat is hier eigenlijk het probleem?

 6. Annie zegt:

  Voor de oudere mensen bv uit het Ankerplak,was deze toch wat dichterbij.
  Zij konden even het pad tussen door bij de Meskekamp.

 7. pieter zegt:

  zo is er elke dag wel iets te zeuren

 8. Benny zegt:

  Alweer een stukje dienstverlening wat we kwijt zijn. Was erg handig deze brievenbus. Voor oudere mensen en gehandicapten idd. vervelender dan voor de jongere garde.

 9. Annamarie zegt:

  Er heeft inderdaad geen enkele aankondiging op de brievenbus gestaan.
  Voor dit buurtje is het vervelend dat hij is weggehaald. Ook voor de ouderen, vooral in de winterperiode was het een druk bezochte brievenbus.
  Als er dan toch 1 wegmoet, waarom die bij de poiesz dan niet. 2 stappen verder kun je je brieven in de winkel kwijt….

 10. Hans zegt:

  Dit is nu typisch een taak voor Plaatselijk Belang om die brievenbus terug te krijgen!

 11. Draak zegt:

  Als je eens per week je boodschappen doet, neem dan gelijk je brieven mee… En als de brief haast heeft, e-mailen is altijd een goede oplossing….

 12. Cor zegt:

  Helemaal mee eens Hans. Hier ligt een taak voor Plaatselijk Belang.

 13. pieter zegt:

  draak ik be het met je eens denk in oplosingen en niet in problemen

 14. everard zegt:

  Ik zou het inderdaad ook een goed idee vinden als PB er werk van zou maken. Er wordt door veel oudere mensen gebruik gemaakt van deze brievenbus. Laat dit nu ook de groep zijn die niet over een pc beschikt en moeite heeft om het drukke kruispunt bij de brink over te steken.
  Jammer.

 15. Roel zegt:

  Goeie opmerking Everaart daar is de PB voor

 16. ytje wilstra zegt:

  O, hawwe wij der berjocht oer krigen? Us net bekend en dat op 14 okt al. Doe wienen wij in wike fuort hawwe mist. Mar dochs ik soe nei de brievenbus op myn rinfytske mar dat kin no net mear. En it kloppet dat der yn de poiesz ek al ien stiet. Se tinke net oan de minsken dy’t in handicap hawwe. En PB moat aksje ûndernimme om de brievenbus by de Poiesz wer op de Kleasterkamp te krijen.
  Foar my en oare minsken is dat de beste opsje. En Jacob do kinst der noch hinne rinne en fytse mar dat jild net foar elkenien. Stietsto dêr wol by stil of tinkst allinnich mar: ik kin der maklik komme en in oar moat em mar rêde?

 17. Jacob zegt:

  @Ytje, nee wis net Ytje in oar moat ‘m hielendal mar net rêde moatte. Mar as je dochs nei de winkel gjinne dan kinne je in de rin ek die iene brief wol efkes mei nimme. (Rin is hjir miskien net it goeje wurd mar dochs……..). Ik bin it mei eltsenien iens dat it wol makkelik wie (wy brûkten dizze bus sels ek), mar om der no sa’n heibel om te meitsjen. It argument fan Annamarie is wol in goejen ien……..ik tink dat ik om bin PB meitsje der wurk fan!!

 18. Dirry zegt:

  TNT houdt zich niet aan afspraken. Op de brievenbus heeft geen aankondiging gestaan dat de bus zou verdwijnen. Ik heb met de klantenservice van TNT gebeld en ze zeggen:
  “Het is ons beleid dat brievenbussen die niet veel worden gebruikt, worden verwijderd.” En vervolgens zeggen ze, dat ze geen inkijk hebben of een brievenbus veel of weinig wordt gebruikt …. (?????)
  Ja wie maakt het dan uit.
  Ze zeggen in bovengenoemde brief ook dat ze rekening houden met het plaatsen van een brievenbus met een plek die logisch, handig en veilig is voor haar klanten. Nou dan vind ik de brievenbus op de Greate Kamp heel wat logischer, handiger en veiliger dan op de Duurswouderwei bij de Poi.
  Ik vind ook dat PB moet gaan bekijken, wat hier in het dorp de beste plaats voor een brievenbus is. (Volgens de TNT-website staan er ook nog brievenbussen bij camping De Waldsang en camping ’t Hout).
  Voor TNT heeft het alleen maar met bezuinigingen te maken. Niks geen beleid.

 19. Sjon zegt:

  Die laatste zin is een mening….

 20. grietje zegt:

  sja en de brievenbus in de poiesz verwijderen scheelt geen werk voor tnt….ze moeten toch al naar binnen voor pakketten en aangetekende post….

 21. Dirry zegt:

  De brievenbus bij camping ’t Hout is in ieder geval het hele jaar in gebruik en niet alleen tijdens het vacantieseizoen. Dat betekent dat er drie brievenbuspunten zijn op de Duurswouderweg, één bij ’t Hout, één voor de Poi en één binnenin de Poi. Voeg daarbij de brievenbus op camping De Waldsang, die waarschijnlijk alleen zomers in gebruik is, en je heb vier brievenbussen aan die kant van de vaart. Beetje raar verdeeld door TNT, lijkt mij.
  Een voorstel van PB aan TNT kan dus zijn: één brievenbus terug op een centrale plek rondom de plek Mjumsterwei/Greate Kamp en één brievenbus verwijderen aan de Duurswouderweg.

 22. Job zegt:

  Een prima voorstel Dirry, maar heeft PB daar kennis van genomen en doet PB daadwerkelijk wat? ’t Zou geweldig zijn.

 23. peter zegt:

  Kunnen we niet beter op het weer zeuren

 24. S. Noes zegt:

  Via bronnen binnen het ambtelijk apparaat van de Gemeente Opsterland heb ik het volgende vernomen. De Gemeente Opsterland is als voorvechter van het geschreven woord een pilot gestart. Onder de werktitel “Post moet je halen” heeft de Gemeente een BRIEFIObus aangeschaft. Op dit moment rijdt deze bus al in enkele buurdorpen; met groot succes! Het lijkt mij een mooi initiatief om als dorp in de pen te klimmen en de bus hier ook te laten rijden. De bus zal in alle straten stoppen om vervolgens doormiddel van een belletje (net als de visboer), kenbaar te maken dat de post weer gepost kan worden.

  Lijkt me verstandig binnenkort een kleine brieving te organiseren om het plan van aanpak te bespreken. We kunnen natuurlijk ook het één en ander via de mail bespreken.

 25. peter zegt:

  GEK dat iedereen zijn of haar mening mag geven mar die van mij wordt steeds verwijderd wie bepaalt dat MIJN MENING verwijderd wordt en waarom??????? of is mijn mening niet volgens het oogkleppen schrijven van anderen want ik vindt dat je wel eens een stapje terug moet doen om te zien in hoeveel luxe we eigelijk wel niet leven en dat doen we gezien we het al hebben over een brievenbus ten tijde van e mail en e cart.

 26. PIETER zegt:

  ik heb je reacties ook gelezen eigelijk ben ik het wel met jou eens maar ze hadden de brievenbus ook bij BOLHUIS neer kunnen zetten net even iets centraler

 27. peter zegt:

  PIETER jij denkt wel in oplossingen en niet in problemen hier hebben ze iets aan

 28. Dirry zegt:

  @ Peter
  Reacties die niet van toepassing op het onderwerp zijn, worden door de redactie verwijderd. Eveneens als reacties die foutieve informatie bevatten. En eveneens als reacties die een oordeel over anderen inhouden.
  Als jij schrijft en ik citeer: “Kunnen we niet beter op het weer zeuren” en “bla bla bla” dan heeft dit weinig met het onderwerp van doen en worden deze reacties verwijderd.
  Je laatste reactie blijft staan, omdat je daar eindelijk wat duidelijker je mening over het onderwerp geeft. Namelijk dat voor jou een brievenbus niet zo belangrijk is in deze tijd van e.mail en e.card.
  Dat mag je vinden, anderen ervaren het anders en voor deze mening moet er ook respect zijn. En deze dient niet te worden afgedaan als zeuren en denken in problemen. Als jij ergens geen probleem mee hebt, hoeft dit niet voor anderen te gelden. Mensen ervaren dingen verschillend.

 29. peter zegt:

  dus al jij schrijft dat T.N.T afspraken heeft gemaakt met bakkeveen is dit geen FOUTIEVE informatie maar informatie die jij als enige op papier hebt.

 30. Dirry zegt:

  Ik heb niet als enige die brief ontvangen, het was een rondschrijven van TNT in Bakkeveen waarin ze schreven, dat er ongeveer 3 weken van te voren op de brievenbus kwam te staan wat er met de betreffende brievenbus ging gebeuren. Dat bericht op de brievenbus is er niet geweest. Dus klopt de afspraak in hun brief niet.
  Jij hebt blijkbaar deze brief ook niet ontvangen. Jammer, dan was het je allemaal wat duidelijker geweest.

 31. peter zegt:

  wel gek dat ik de enige ben die hem niet gekregen heb maar dat zou mijn mening ook niet hebben veranderd ik heb meer te doen met die postbodes dan dat bakkeveen een brievenbus moet missen maar als mensen mogen schrijven hoe belangrijk ze iets vinden mag ik toch ook schrijven wat ik er van vindt en dat bla bla was een reactie omdat mijn ongezouten mening er af gehaald was

 32. PIETER zegt:

  juist we leven toch niet in TIBET

 33. Dirry zegt:

  Er zijn meer mensen die deze brief niet hebben gekregen. En wat de postbodes betreft: daar heb ik ook mee te doen, die mensen hebben het zwaar te verduren. Wat het verdwijnen van een brievenbus betreft: daar is waarschijnlijk weinig aan te doen. Maar de overgebleven brievenbussen kunnen dan wel beter over het dorp verdeeld worden. BOLHUIS werd genoemd als centralere plek: Een goede oplossing lijkt me.

Geef een reactie