Intocht Sinterklaas 2010, met filmpje

Zaterdag 20 november was het weer zover: de intocht van Sinterklaas. Voorgaande jaren ging er veel fout bij de intocht. Sint was de weg kwijt, werd met politieauto gebracht, kwam met luchtballon, met de lijnbus van (destijds) Arriva en Sint heeft al eens een nacht in eetcafé De Brink geslapen om maar niet weer te laat te zijn. Die wegwijspieten ook altijd ……..

Dit jaar ….. ging alles van een leien dakje. Alleen mevr. Praatjes was er niet en zij heeft haar laten vervangen door het duo Pien en Fien. Fien (aoof was het nu Pien) wilde als zwarte piet verkleed, maar dat lukte niet zo best.

Om iets na 10 uur kwam Sinterklaas aan. Na het ontvangst een rijtoer; deze was wat ingekort om niet te ver achter te raken op het tijdschema. In Dundelle was een poppentheater voor de kleinsten (en de ouders).

Tot slot kon na 12 uur de cadeautjes worden uitgedeeld en kan de schoen vanavond op worden gezet: Sint is weer in Bakkeveen. Sint overnacht in de Slotplaats.

Volgende week zondag 28 november maakt Sint even tijd om je in de Slotplaats te ontvangen (klik hier).

Hieronder een foto-impressie.

Hierbij het filmpje (op YouTube):

 

 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

5 reacties op “Intocht Sinterklaas 2010, met filmpje

 1. Jeen zegt:

  Hallo Martijn

  Wat een super mooie foto’s ziet er allemaal heel feestelijk uit en wat had Sinterklaas dit jaar veel Pieten meegenomen naar Bakkeveen Ik telde er meer dan 45 geweldig hoor Sinterklaas.
  Tot in de Slotplaats

 2. Michel zegt:

  Prachtige beelden van een schitterend feest. Dit is hergenieten!!
  (Een voorrecht om zo’n goede fotograaf in eigen dorp te hebben)

 3. Job zegt:

  Hoera ik geloof weer.

 4. Pythagoras zegt:

  Ieder jaar verheugen wij ons weer op het feestelijke onthaal in Bakkeveen. Dit jaar was het niet anders. Ook ik mocht weer van de partij zijn. Jammer dat ik mijn nieuwe uitvinding niet mocht uitproberen, maar ja na de mislukking van vorig jaar (met de teleporteurmachine) was dat misschien wel zo goed. Heb ik nog een jaartje om aan mijn nieuwe vinding te knutselen.
  En zeg nou zelf Sinterklaas zo in een rijtuigie is ook een geweldig gezicht.

  bedankt voor het warme welkom en we zullen ons best doen alle schoentjes te vullen.

  PS als je nog een sleutel gevonden hebt: wel in je schoen doen hè………

 5. Jeen zegt:

  Jan wat een super mooie film zo kan ik het allemaal nog een keer mee maken want had zaterdag niet alles mee gekregen maar nu wel heel erg mooi.

Geef een reactie