Geslaagde “Bakkeveenster Avond”

Geslaagde Bakkeveenster Avond

Zaterdagavond 14 november 2010 werd de jaarlijkse culturele avond, ook wel genoemd “Bakkeveenster Avond”, gehouden. De zalen van Dundelle waren tot de laatste plaats gevuld.

 • Als eerste was er de traditionele eenacter van de plaatselijke toneelvereniging “Nij Begjin”. Opgevoerd werd het stuk “Aardbeien met Slagroom”, maar dan op zijn Fries. Het was een wat luguber stuk, maar wel met veel humor. Spelers waren Appie IJbema, Jildou Weckend, Yvette van Oosten en Dieuwkje de Vries.
   
 • Daarna kwamen de Dunsjongers aan de beurt. Ditmaal met veel nieuw repertoire, wat soms nog weinig was geoefend. Ook de lokale “Gurbe Douwstra” trad als onderdeel voor de eerste maal op en dat was beslist niet onverdienstelijk.
   
 • Het “nieuwe” talent bleek al 32 jaar gezamenlijk muziek te maken: Ernst Adema op keyboards en Fred Hoogenboom op de dwarsfluit met nu geen klasieke muziek, maar een luchtig repertoire afgestemd op het aanwezige publiek. Het leverde hen na afloop een daverend applaus op.
   
 • MuZieSen kwam met verschillende typetjes: Harrie Jekkers, Zangeres zonder Naam, Andrea Hazes en de zangers van het vroegere BZN: Jan Keizer en Annie Schilder.

Het was al ver na 11 uur toen ceremoniemeester Minne Smid de verloting kon verrichten en het formele deel van de avond afsloot. Daarna heeft het duo “Bauke en Andries” ervoor gezorgd dat de dansvloer nog lang vol bleef.

Vrijwel alle optreden staan op video en zullen misschien (als er tijd is voor montage) deels op YouTube worden geplaatst. (wie biedt zich aan !)

Hieronder een korte foto-impressie (foto’s van Evelyne en André Navaud (uit Frankrijk dus)).

 

Geplaatst in: Culturele avonden

1 reactie op “Geslaagde “Bakkeveenster Avond”

 1. gretha zegt:

  leuke fotos en de avond zelf was even zo mooi.leuk gedaan iedereen bedankt

Geef een reactie