Wegwerkzaamheden aan de Mjumsterwei

Wegwerkzaamheden aan de Mjumsterwei (29-10-2010) 

De wegmarkeringen ( verschillende kleuren )  kunnen nog niet aangebracht worden vanwege de koude en natte weersomstandigheden.

Zie ook: Aanbrengen wegmarkeringen Mjumster Wei (19-08-2010) 

 

Bron:
www.esha.nl

Werkwijze=>: Preventief asfaltonderhoud

Preventief onderhoud:
Asfalt onderhoud bestaat meestal uit het herstellen van schade, terwijl het voorkomen van schade veel voordeliger is.
Bitumen aan de oppervlakte van het wegdek veroudert snel door oxidatie en de directe invloed van zonlicht, zout, zuren en olie. Daarnaast wordt het wegdek steeds zwaarder belast door het toenemende wegverkeer. Gevolg is dat het bitumen in het asfalt z’n flexibiliteit en hechtingscapaciteit verliest. Verlies van bitumenmortel en rafeling zijn het gevolg. Het wegdek begint slijtage te vertonen.

Om uw waardevolle wegdek te beschermen tegen deze schade heeft Esha het PenTack systeem ontwikkeld. PenTack activeert het verouderd bindmiddel zorgt voor een duurzaam herstel en bescherming van het wegdek.

PenTack is een preventief, verjongend onderhoudsmiddel voor asfaltverharding. Het kan op iedere deklaag worden toegepast. Het bestaat uit een mix van speciale bitumenemulsies en een activerende component. Deze activator dringt in de toplaag van het asfalt en herstelt de eigenschappen van het verouderde bitumen. Samen met de bitumen in de PenTack emulsie brengt de activator de penetratiewaarde van het bitumen vrijwel terug naar de oorspronkelijke waarde.

PenTack is volledig water gedragen en oplosmiddel vrij. Hierbij is het revitaliserende bindmiddel gebaseerd op een gemodificeerd plantaardig ECO-bitumen.
 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

Geef een reactie