Wandelen over heide en zandverstuivingen

Wandelen over heide en zandverstuivingen

Op de grens van Fryslân en Drenthe ligt een prachtige natuurgebied met bos, heide en zandverstuivingen. Op zaterdag 6 november kunnen natuurliefhebbers onder leiding van een deskundige gids van It Fryske Gea op wandelexcursie door dit natuurgebied het Mandefjild bij Bakkeveen.

De excursie start om 9.00 uur en duurt ongeveer twee uren. Opgave voor de excursie kan tot vrijdag 5 november 12.30 uur via het kantoor van It Fryske Gea, tel. (0512) 381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 3,- en kinderen tot en met 12 jaar € 2,- per persoon.

Diversiteit
Het Mandefjild is een publiekstrekker van de eerste orde. Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers dit gebied voor een wandeling. Wandelaars vinden er alles wat ze verlangen van bos en heide tot zandverstuivingen. Ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in cultuurhistorische elementen in het Friese landschap, kunnen hier terecht voor een heerlijke wandeling.

Drentse heideschapen en Exmoorpony`s
Op de Heide fan Allardseach grazen Drentse heideschapen en Exmoorpony’s. De grote grazers helpen It Fryske Gea bij het beheer. De dieren zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen tussen de heide te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden.
 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie