Spijkerpakkenband en Brassband Hombeek zeer succesvol

Op zaterdag 16 oktober 2010 vond de uitwisseling tussen brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland e.o. en Brassband Hombeek uit België plaats. Voor een volle zaal presenteerden beide bands met enthousiasme hun programma’s.

De eerste contacten tussen beide bands zijn dit jaar gelegd tijdens de Vlaamse Open Brassband Kampioenschappen (VOBK) in Mechelen. Het spontane idee ontstond om een uitwisseling tussen de bands te organiseren. En zo geschiedde.
 

Afgelopen zaterdag vond het daadwerkelijke concert plaats. De Spijkerpakkenband mocht deze avond openen. Dit deden ze op gepaste wijze met het ‘Fanfare and Anthem’, van Philip Wilby. Deze compositie, speciaal geschreven voor de Spijkerpakkenband, is gebaseerd op het Friese volkslied. Dit passende openingswerk, waarbij de cornetten en trombones op prominente wijze de melodie laten horen, was voor de Belgen een mooie kennismaking met de Friese cultuur.

Voor de Spijkerpakkenband was deze avond extra spannend, door als try-out voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen het verplichte werk voor de 1e divisie ‘Macabre’ van Thomas Trachsel uit te voeren.

Brassband Hombeek mocht zich presenteren in de tweede helft. Ook zij openden met een spetterend werk, ‘Enter the galaxies’ van Paul Lovatt Cooper. Het programma werd vervolgd met afwisselende stukken, van het serene ‘The Lord is Gracious’ tot het opzwepende ‘Glorifico Aeternum’. Heel bijzonder was het aan één van hun leden opgedragen ‘Lament’.

Het was een avond vol diversiteit, gezelligheid en nog meer bijzondere contacten tussen de Friezen en de Vlamingen. De brassbandleden hebben een heel weekend van Friesland en met name van Bakkeveen kunnen genieten. Voor beide bands is de uitwisseling voor herhaling vatbaar. In 2011 heeft de Spijkerpakkenband in ieder geval een reisje naar België in het verschiet. U bent alvast van harte welkom!

Helaas geen foto’s meegezonden.
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie