plastic afval

Mearum lulk oer Frysk ôffal
Natuer / Miljeu 22-10-2010 | 12:44

By in tal ynwenners fan Opsterlân en Smellingerlân falt nije wike in boete fan de Grinslanner gemeente Mearum yn ‘e bus. Dy gemeente hat ûntdutsen dat Friezen yllegaal ôffal stoart hawwe oan de Haarsterweg yn Mearum.

Dat begûn mei in pear plestik pûden, mar groeide neffens wethâlder De Vos de ôfrûne moannen hieltyd mear út.
 

jo binne warskôge

bron: Omrop Fryslân (sjoch op harren side foar de fideo)

Geplaatst in: Opmerkelijk

4 reacties op “plastic afval

 1. Arjan zegt:

  Viel te verwachten natuurlijk, die bult was telkens zo gigantisch groot…. en niet alleen op de dagen dat het opgehaald werd.

 2. griet zegt:

  gelukkig adressen gevonden.
  aanpakken

 3. Luus zegt:

  Er stond zelfs eerst een bordje van de gemeente dat ze alleen het plastic afval ophalen en de rest laten liggen.Dus ga je ervanuit dat het legaal is. Wat is er mis met het keurig afval scheiden ? Het halsstarrige beleid van de gemeente Opsterland, dwingt ons om het bij de buur-gemeente af te leveren. En nu een boete ??? Waar slaat dit op ? Degene die een boete ontvangen roep ik op om bezwaar te maken en zich te verenigen, samen sta je sterk ! Johan, Agaat kunnen jullie hier iets mee doen ?

 4. Johan zegt:

  @Luus, andere deelnemers van het experiment Milieuzak en belangstellenden. Agaath en ik hebben voor de zomervakantie schriftelijke vragen gesteld aan de gemeente. Met een vage beantwoording van B&W als resultaat.

  Dankzij Milieudefensie en de natuurvereniging komt er een burgerinitiatief in Opsterland, om de kwestie op de agenda te plaatsen van de gemeenteraad. Hiervoor worden binnenkort handtekeningen opgehaald. Allereerst worden de deelnemers hierover benaderd via de email/telefoon. Zij hebben onlangs een digitale nieuwsbrief ontvangen. Er zijn minimaal 200 krabbeltjes nodig. Dit moet te doen zijn gezien het geweldige animo van februari 2010.

  Ik heb uit de media begrepen, dat in Friesepalen het meeste aan plastic was (in vuilniszakken en Milieuzakken). En dat er steeds meer zakken werden geplaatst. Het geeft aan, dat er in Opsterland een behoefte bestaat om het plastic apart in te zamelen. Desnoods plaatsen Opsterland en Marum gezamenlijk daar een aparte container. Onze gemeente wil hier echter niets van weten. Dit heeft uiteraard met Omrin te maken.

  Volgens mij is dit de locatie in Friesepalen waar de Milieuboer van de gemeente Marum ’s maandags de Milieuzakken ophaalt, zoals Arjan het al aangeeft in zijn reactie. Ik lzelf laat daar niets achter, want ik wacht mooi op het burgerinitiatief. Het streven is om het burgerinitiatief in te dienen voor 1 januari 2011.

  Maar er is volgens Omrop Fryslan en Waldnet ook sprake geweest van het dumpen van klein-chemisch afval en bedrijfsafval. Dat is weer een probleem van een andere categorie.

Geef een reactie