Foto’s van de avond-4-daagse zaterdag

De 4 avonden wandelen in 2010 door de omgeving van Bakkeveen zitten er weer op. De 56e avond-4-daagse gaat de boeken in als een aflevering met een record aantal deelnemers. 1300 op de woensdag tot en met vrijdag en zaterdag ca 1750. Hoeveel er zijn moet worden afgeleid van het aantal uitgedeelde ijsbekertjes. Ook noemenswaardig het jaarlijks stijgend aantal volwassenen die niet meer met de scholen meelopen. Dit jaar al bijna 100.

Het weer was stukken beter dan de weersverwachtingen eerst aangaven. Alleen vrijdagavond ruim 1 mm regen tijdens het eerste uur van de avond-4-daagse. Donderdag was het klam weer, wat bij sommigen toch wel vermoeidheid veroorzaakte. Gelukkig dat we deze dag weinig bos en veel weiland in de route hadden zitten.
De routes gingen de 1e 2 avonden in resp zuidelijke en noordelijke richting: Biskop en Duurswouderheide op woensdag en Siegerswoude en (bijna) De Wilp op donderdag.

De routes met hoofdzakelijk bos waren op vrijdag en zaterdag. Vrijdag via de bossen richting Allardsoog, door Een-West (Drente !) en Mandefjild. Zaterdag het traditionele “rondje Bakkeveen”; dit jaar was de westkant van Bakkeveen iets meer aan de beurt dan de oostkant. Iedereen kwam over vakantiecentrum ’t Hout; dat begint ook al bijna traditie te worden.

Alle avonden is bijna conform de vastgestelde routes gelopen. Alleen vrijdagavond is een stuk weiland overgeslagen (door het lange natte gras) en uitgeweken naar een naastliggend betonpad. Zaterdag ging het bijna op het eind fout. er waren pijltjes verwijderd en de beschrijving op papier muntte ook niet uit in duidelijkheid. Sommige groepen (3 of 4 van de 30) hebben hierdoor een paar 100 meter omgelopen aan de oostkant van Bakkeveen.

In totaal is over terrein van 18 particulieren gewandeld. Hier komen ze in de volgorde zoals gelopen is (sommigen komen dus vaker dan 1x voor).

  • Woensdag: G. van Dalen, Kivafarm/st. Cavia, Mts. J&J De Jong, K. Flapper, H. Dijkstra, Mts. J&J De Jong, A. Cornelissen, E. Boerssen.
  • Donderdag: Mts. H&S De Jong, Van Loonen, J. Schmink, L. Donker, R. Mekkes, S. Louwsma, Mts. H&S De Jong, G. Haisma, H. Deelstra.
  • Vrijdag: A. Hilhorst en R. Kok
  • Zaterdag: G. Wouda (Loryann) en fam. Toes (’t Hout)

‘De intocht begon zaterdag ca 20 minuten later doordat scholen er voor kozen om gezamenlijk, dus 10 en 5 km groep tegelijkertijd, achter de muziekkorpsen aan te lopen. Andere jaren was dit ook zo, maar ditmaal waren de effecten een graadje erger. Tijdens de intocht met de 2x 4 muziekkorpsen was het echter mogelijk weer 10 minuten van de achterstand in te lopen. Waarschijnlijk is door andere startmethode dit vanaf volgend jaar grotendeels opgelost.

In het centrum waren nog diverse activiteiten en demonstraties voor deelnemers en publiek. Tegen 22 uur trokken de echte feestvierders zich terug in de café’s.

De organisatie heeft afscheid genomen van 1 van de vrijwilligers: Jeltje Jongstra stopt na 35 jaar met de consumptie verstrekking tijdens de A-4-D.

De volgende avond-4-daagse is in de week na Pinksteren 2011: woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni 2011 en dat wordt dan de 57e aflevering.
 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie